Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

© Németh György.  Mestere a fazekas.  Felhasznált anyagok:  agyag,  víz,  földfestékek, mázak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "© Németh György.  Mestere a fazekas.  Felhasznált anyagok:  agyag,  víz,  földfestékek, mázak."— Előadás másolata:

1 © Németh György

2  Mestere a fazekas.  Felhasznált anyagok:  agyag,  víz,  földfestékek, mázak.

3  Agyag előkészítése:  bányászás,  tisztítás,  áztatás,  gyúrás,  darabolás.

4  Gyúrás:  rugalmas, levegőmentes legyen.  Darabolás:  az edény mérete szerint

5  Korongolás  Szárítás

6  Díszítés:  írókával,  ecsettel,  karcolással.  Első égetés (zsengélés).

7  Mázazás biztosítja:  a vízállóságot,  a fényességet,  az edény színét.

8  Második égetés:  erős hőfokon,  égetőkemencé- ben.

9  Típusai:  főző-, sütőedények,  tálalóedények,  tárolóedények

10  Fazekak  Lábasok  Serpenyők  Kuglófsütők

11  Amikben az ételt az asztalra rakták :  tálak,  tányérok.

12  Szilke:  ételszállító edény  Bödön:  zsír, méz, lekvár, liszt tárolására  Folyadéktárolók:  víztároló:  korsó, kanta

13  Tej-, aludttejtároló:  tejesköcsög  Bortároló:  kancsó, bokály, kulacs  Pálinkatároló  butella, kulacs


Letölteni ppt "© Németh György.  Mestere a fazekas.  Felhasznált anyagok:  agyag,  víz,  földfestékek, mázak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések