Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Könyv Kamilla kalandjai

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Könyv Kamilla kalandjai"— Előadás másolata:

1 Könyv Kamilla kalandjai
Nébli Eszter, Kovács Fanni, Kádár Anetta 9.L Könyv Kamilla kalandjai a Kölcsey Könyvtárban Zalaegerszeg, Kölcsey Ferenc Gimnázium, 2012

2 Kölcsey Ferenc Gimnázium 8900 Zalaegerszeg, Rákóczi út 49-53
Kölcsey Ferenc Gimnázium 8900 Zalaegerszeg, Rákóczi út / Készítették: Nébli Eszter 9.L Kovács Fanni 9.L Kádár Anetta 9.L Könyvtárostanár: Németh Andrea

3

4 Könyv Kamilla egy átlagos diák volt, míg a könyvtár csodája meg nem változtatta az életét. A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium 9. L osztályos tanulójaként minden hétköznap iskolába járt. Ez a foglalatosság nem volt a kedvenc időtöltése, nagyon nem szerette.

5

6 Egy történelemórán, éppen akkor, amikor a 100 éves háborúról tanultak, szokásához híven unatkozott.

7

8 A tanárnő észrevette, hogy nem figyel, és a füzetébe sem ír
A tanárnő észrevette, hogy nem figyel, és a füzetébe sem ír. Ekkor odament, és kiabálni kezdett vele: Hé, ez itt a Kölcsey Ferenc Gimnázium! Fekszel az órákon, nem érdekel semmi. Ha ennyire tudod az anyagot, bizonyára nem esik nehezedre a következő órára Jeanne d’Arc-ról egy 30 perces előadást tartani. Menj le most a könyvtárba!

9

10 Kamilla unottan lépkedett az iskola forrásközpontja felé
Kamilla unottan lépkedett az iskola forrásközpontja felé. Ott leült az egyik asztalhoz 1-2 könyv társaságában. Nagyon gyűlölt mindent, semmi kedve nem kiselőadást készíteni. Csak egyre idegesebb lett, és ezt kiabálta: - Utálom az iskolát, utálom a könyvtárat és a könyveket is!

11

12 Ekkor hirtelen felreppentek, majd leestek a földre a dokumentumok
Ekkor hirtelen felreppentek, majd leestek a földre a dokumentumok. Aranyszínű csillagok és fényesség árasztotta el a helyiséget. Kamilla nagyon megijedt, ki akart szaladni. A szakirodalmi állományrész végéből próbált kimenekülni.

13

14 Ám megérintett egy könyvet, az kinyílt, és a lányt magába szippantotta.

15

16 A könyv, mint később kiderült, Pernaud Jeanne d’Arc ön- és tanúvallomások (Ecclesia K., 1991) címet viselte. Kamilla először nem értette, mi történik vele, miért szólítják az emberek Jeanne d’Arcnak? Így ő vezette az Orléans elleni támadásokat 1429-ben. Hamar belejött a szerepbe. Bár sokáig nem élvezhette a sikert, hiszen elfogták, és máglyahalálra ítélték. Csak az utolsó pillanatban tudott - egy csoda folytán - kimenekülni a könyvből.

17

18 Szerencséjére a 797-es raktári jelű Pásztor A mélység mámora (BP
Szerencséjére a 797-es raktári jelű Pásztor A mélység mámora (BP.: Sportprop. V., 1986) című műben a Hawai-tenger partjaira vetődött, ahol szörfdeszkára pattanva élvezte a hullámokat. Nem is akart kijönni, de a dokumentum sajnos csak 179 oldalas, ezért hamar véget ért. Kamillát kidobta magából.

19

20 Nem esett messzire, hiszen a 791-nél landolt
Nem esett messzire, hiszen a 791-nél landolt. Ott is Mark Colta Vaz Twilight-Alkonyat: illusztrált nagykalauz a filmhez (Szeged:Könyvmolyképző K.,2009) című színes albumba esett bele. Mivel a Twilight-ot még sosem látta, és nem is olvasta, de nagyon megtetszett neki. Megígérte magának, hogy a közeljövőben ezt is el fogja olvasni.

21

22 Sajnos a lány innen is kiesett
Sajnos a lány innen is kiesett. Nem sok időt töltött a valóságban, a következő könyvet már önszántából szedte le (Horsch: Számítógépvírusok,Műszaki K.,1992). Sajnos rosszul tette, hiszen szerencsétlenségére, a vírusok üldözni kezdték. Nemcsak a körül, hanem a világhálón, sőt még azon túl is.

23

24 Menekülőre kellett fognia, hiszen vérdíjat is tűztek ki a fejére

25

26 A következőkben már a Holdon járt. Fantasztikus űrutazást tett
A következőkben már a Holdon járt. Fantasztikus űrutazást tett. Rengeteg mindent tanult az Űrhajózási lexikon (szerk. Horváth András. Bp.: Zrínyi, 1981) segítségével. Személyesen élhette át azt, amiről más csak álmodik.

27

28 A lányt már nem hagyták megszökni a könyvek
A lányt már nem hagyták megszökni a könyvek. A következő egy kísérleteket tartalmazó ismeretterjesztő dokumentum volt (Rainer Köthe : Kísérletek könyve. Bp.: Tessloff és Babilon K., 2010). Eddig nem is gondolta, hogy ilyen érdekes a kémia. Különböző kísérleteket végzett el. Kedvence az volt, amikor a kezét meggyújtotta, és egy cseppet sem fájt neki.

29

30 Kamilla a 370-es raktári jelű Neveléstörténet: Bevezetés a pedagógia és az iskoláztatás történetébe ((Bp.: Osiris K:, 2005) sem önszántából esett bele. Itt átélte a régi leánynevelde szigorát. Egyenesen kellett ülnie, a diákok csak engedéllyel szólalhattak meg órán, sőt hátra tett kézzel és egyenes derékkal kellett ülniük. Néhányszor kapott is pálcával, vagy épp egy jó vastag matekkönyvvel a kezére.

31

32 Már alig várta, hogy visszatérhessen saját világába, a Kölcseybe és a könyvtárba. A varázslat ahogy jött, elmúlt.

33

34 A diáklány rájött, hogy milyen jó neki, és már örömmel vetette bele magát a történelem prezentációba, melyet az osztály előtt adott elő. Ez nagyon jól sikerült, a tanárnő egy hatalmas ötössel jutalmazta.

35

36 Kamilla ezután nagyon szívesen járt könyvtárba, nemcsak egyedül, hanem a barátnőivel, Búbos Blankával és Retek Rékával. Nemcsak hárman, hanem nagyon-nagyon sokan várták a csodát, a varázslatokat. A könyvtári varázslat folytatódik!


Letölteni ppt "Könyv Kamilla kalandjai"

Hasonló előadás


Google Hirdetések