Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magatartási szabályok Code of conduct Nagy Tibor 2011. április 03.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magatartási szabályok Code of conduct Nagy Tibor 2011. április 03."— Előadás másolata:

1 Magatartási szabályok Code of conduct Nagy Tibor 2011. április 03.

2 Alapok Vöröskereszt kezdeményezés A szabályok vállalása önkéntes A Vöröskereszten belül tilos megsérteni

3 1. A legelső szempont az emberiesség A katasztrófa következményeinek elhárítása során legfontosabb célunk mindazok emberi szenvedéseinek enyhítése, akik a legkevésbé képesek a katasztrófa által okozott helyzettel megbirkózni. Humanitárius segítségnyújtásunk nem partizán- és nem politikai akció, nem is tekintendő annak.

4 2. A segítséget a rászoruló fajától, vallásától, nemzetiségétől függetlenül, mindennemű hátrányos megkülönböztetés nélkül nyújtjuk. A segítségnyújtás sorrendiségét egyedül a rászorultság mértéke határozza meg. Felmérés Nők szerepének fontossága

5 3. A segítség nem használható fel valamely politikai vagy vallási nézet előmozdítására A segítségnyújtás ígéretét, megvalósítását és a segélyosztást nem kötjük bizonyos politikai vagy hitbeli nézetek vallásához.

6 4. Törekszünk arra, hogy ne váljunk a kormány külpolitikai érdekeinek eszközeivé …nem célunk egyik kormány politikájának megvalósítása sem… … soha nem engedjük meg… A segítségnyújtást sem az adományozó feleslegeitől történő megszabadulása, sem annak politikai érdekei nem vezérlik.

7 5. Tiszteljük az adott kultúrát és szokásokat Igyekszünk tiszteletben tartani azon közösségek és országok kultúráját, felépítését és szokásait, melyekben tevékenykedünk.

8 6. Igyekszünk helyi adottságokra építeni a katasztrófa elhárítást Gazdasági helyreállítás Együttműködés Helyi erők

9 7. Módot kell találni arra, hogy a program kedvezményezettjeit is bevonjuk a segélyezés irányításába Azon fogunk fáradozni, hogy a teljes közösség részt vegyen segély- és rehabilitációs programjainkban.

10 8. A segítségnyújtás egy jövőbeni katasztrófa esetén a sebezhetőség csökkentésére valamint az alapvető szükségletek kielégítésére kell irányuljon FEJLESZTÉS! …és kerüljük a rászorulók külső segélyektől való tartós függőségének kialakulását.

11 9. Készek vagyunk elszámolni azoknak, akiknek segítségére sietünk, valamint azoknak, akiktől támogatást fogadunk el Összekötő kapocs szerepe Beszámolók

12 10. A katasztrófák áldozatairól tájékoztatóinkban, a nyilvánosság előtt mindig emberi méltóságuk teljes tiszteletben tartásával, és nem mint sajnálkozás tárgyairól beszélünk Objektivitás A közösség adottságait és célkitűzéseit is kommunikálni kell

13 Zárszó Ezek az irányelvek útmutatóul szolgálnak. Nem törvényerejűek. Azt sem kívánjuk a kormányoktól és a kormányközi szervezetektől, hogy bármely dokumentum aláírásával jelezzék ezen irányelvek elfogadását, bár a jövőben e cél eléréséért dolgozunk.


Letölteni ppt "Magatartási szabályok Code of conduct Nagy Tibor 2011. április 03."

Hasonló előadás


Google Hirdetések