Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 2. Hogyan csináljam?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 2. Hogyan csináljam?"— Előadás másolata:

1 Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 2. Hogyan csináljam?

2 Szentendrén beindult a közterületi szelektív hulladékgyűjtés

3 Papírgyűjtő a tiszta papírhulladék számára Az osztályban: Írólapok, rajzlapok, Fénymásolt lapok, Újságok, kartonlapok Az emeleti folyosón: Nagyobb kartondobozok (lapítva)

4 Ételmaradék-gyűjtő a csomagolás nélküli maradékok számára Az osztályban: Szilárd reggeli, tízórai, ebéd és uzsonna maradékok Kenyér, péksütemény GyümölcsökZöldségek A maradék folyadékokat, a tejet, a joghurtot ne tedd ide!

5 Műanyaggyűjtő a műanyag (PET) palackok számára Az emeleti folyosón: csak műanyag (PET) palackok (üdítős, ásványvizes) lapítva, kupak nélkül A joghurtos, tejes, kakaós poharat, a műanyag zacskót és fóliát, a kekszes és csipszes zacskót ne tedd bele!

6 Üveggyűjtő a tiszta üveghulladék számára Az emeleti folyosón: Vissza nem váltható üvegpalackok Befőttes üvegek Ketchup-os üvegek Törött lombikok, kémcsövek Törött ablaküveget ne tedd ide!

7 Elemgyűjtő a kisebb használt elemek számára Az emeleti folyosón: elhasznált elemek (ceruza, baby, góliát, zsebtelep, gombelem) kisebb, elhasznált akkumulátor elemek

8 Vegyes hulladékgyűjtő a szelektíven nem gyűjthető hulladékok számára Az osztályban: a tízórai, az ebéd, és az uzsonna csomagolása (szalvéta, fólia, joghurtos poharak, TetraPak dobozok) szennyezett papír, papírzsepi, stb.

9 Veszélyes hulladékgyűjtő a veszélyes, egészségkárosító anyagok számára Csak a tanáriban: Filctollak, alkoholos filcek Javítófestékek, javító stiftek Festékkazetták Elhasznált izzók, fénycsövek

10 Legyél te is válogatós! Így környezetünk tisztább lesz! www.hulladek-suli.hu


Letölteni ppt "Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 2. Hogyan csináljam?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések