Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 2. Hogyan csináljam?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 2. Hogyan csináljam?"— Előadás másolata:

1 Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 2. Hogyan csináljam?

2 Szentendrén beindult a közterületi szelektív hulladékgyűjtés

3 Papírgyűjtő a tiszta papírhulladék számára Az osztályban: Írólapok, rajzlapok, Fénymásolt lapok, Újságok, kartonlapok Az emeleti folyosón: Nagyobb kartondobozok (lapítva)

4 Ételmaradék-gyűjtő a csomagolás nélküli maradékok számára Az osztályban: Szilárd reggeli, tízórai, ebéd és uzsonna maradékok Kenyér, péksütemény GyümölcsökZöldségek A maradék folyadékokat, a tejet, a joghurtot ne tedd ide!

5 Műanyaggyűjtő a műanyag (PET) palackok számára Az emeleti folyosón: csak műanyag (PET) palackok (üdítős, ásványvizes) lapítva, kupak nélkül A joghurtos, tejes, kakaós poharat, a műanyag zacskót és fóliát, a kekszes és csipszes zacskót ne tedd bele!

6 Üveggyűjtő a tiszta üveghulladék számára Az emeleti folyosón: Vissza nem váltható üvegpalackok Befőttes üvegek Ketchup-os üvegek Törött lombikok, kémcsövek Törött ablaküveget ne tedd ide!

7 Elemgyűjtő a kisebb használt elemek számára Az emeleti folyosón: elhasznált elemek (ceruza, baby, góliát, zsebtelep, gombelem) kisebb, elhasznált akkumulátor elemek

8 Vegyes hulladékgyűjtő a szelektíven nem gyűjthető hulladékok számára Az osztályban: a tízórai, az ebéd, és az uzsonna csomagolása (szalvéta, fólia, joghurtos poharak, TetraPak dobozok) szennyezett papír, papírzsepi, stb.

9 Veszélyes hulladékgyűjtő a veszélyes, egészségkárosító anyagok számára Csak a tanáriban: Filctollak, alkoholos filcek Javítófestékek, javító stiftek Festékkazetták Elhasznált izzók, fénycsövek

10 Legyél te is válogatós! Így környezetünk tisztább lesz!


Letölteni ppt "Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 2. Hogyan csináljam?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések