Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina Felkészítő tanár:Szabó Mária Magdolna Iskola:Városligeti Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina Felkészítő tanár:Szabó Mária Magdolna Iskola:Városligeti Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola."— Előadás másolata:

1 ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina Felkészítő tanár:Szabó Mária Magdolna Iskola:Városligeti Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

2 Az első nyom a FÉNY A fény az állatok és a növények fejlődésének elengedhetetlen része. A napfény révén juthat a szervezetünkbe a nélkülözhetetlen D vitamin. A napkollektorokkal csökkenthetjük az energia felhasználást. A mesterséges fény igaz nagyon fontos, de egyben drága is. Lehetőség szerint minél több tevékenységet végezzünk természetes fénynél, ezzel óvjuk a szemünket és energiát takarítunk meg. Ha lámpát használunk cseréljük le a régi nagyteljesítményű égőket energiatakarékos égőre, ami ugyan drágább, de hosszú távon energiát spórolunk és óvjuk a környezetet.

3 A második nyom az ÚJRAHASZNOSÍTÁS Nagyon sokan belátják most már,hogy az újrahasznosítás nagyon jó dolog, de sajnos még vannak olyanok, akik a hulladékot még nem szelektíven gyűjtik. Pedig nagyon egyszerű csak kiválogatod a papírt, a pet palackot összetaposod és kidobod. Ja és persze közben megmentesz egy fát.

4 Tanuljunk egy kicsit! Tanuljunk egy kicsit! Vajon melyik színű konténerbe mit kell dobni? SÁRGA: Műanyag illetve pet palackot KÉK: A papírt SZÜRKE: Fémet FEHÉR: Fehér üvegeket ZÖLD: Színes üvegeket Csak ennyi, ezt kell megjegyezni, vagy a konténeren elolvasni, hogy megmentsd környezetedet!

5 SÁRGA:Műanyag illetve pet palack Pl:Sprite, Fanta, Cola ez mind műanyag palack de ne feledd taposd laposra.

6 KÉK:Papírt Pl: Kartondoboz, újság, pizzás doboz illetve egyéb papír.

7 SZÜRKE: Fémet Pl:Konzerves és sörös doboz

8 FEHÉR : Fehér üvege k Pl:Szörpös, pálinkás, és bizonyos boros üvegek

9 ZÖLD: Színes üvegek Pl:Pezsgős, boros, sörös üvegek.

10 ÉS MI EBBEN A VICC ÉS MI EBBEN A VICC Egyes cégek, de akár mi is foglalkozhatunk azzal, hogy újrahasznosítható dolgokból bútort, tárgyakat, vagy akár egész garnitúrákat készíthetünk. Szerintem nagyon ötletesek és költségtakarékosak, ja és persze jól is néznek ki. A kerti bútortól kezdve a karácsonyfa díszig. Csak használjuk képzeletünket, és elképesztő dolgokat tudunk csinálni.

11 ÍME PÁR ÖTLET Báli ruha ötletek:

12 Bútor ötletek:

13 Amit az iskolában csináltunk

14 PÁR LÉPÉS, HOGYAN KELL ELPUSZTÍTANI EGY FÁT ÉS AZ OTT ÉLŐ ÉLŐLÉNYEKET 1.lépés

15 A papír újrahasznosítása

16 Az újrahasznosítás előtt amikor papírra volt szükség kivágták a fákat. 2.lépés

17 KÉRDÉSEK A mindennapi életben mit tesztek az energia felhasználás csökkentése érdekében? Pl :lekapcsoljátok-e mindig a villanyt Gyűjtitek-e szelektíven a hulladékot? Hova dobjátok az elhasznált fénycsöveket, elemeket? Mit kell dobni a szürke kukába?

18 Én a szöveget a saját megfogalmazásommal írtam. A képeket meg a Google képkeresőből kerestem vagy például az egyiket a paint-en rajzoltam, illetve az iskolában fényképeztünk.


Letölteni ppt "ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina Felkészítő tanár:Szabó Mária Magdolna Iskola:Városligeti Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola."

Hasonló előadás


Google Hirdetések