Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mezőgazdasági Minisztérium

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mezőgazdasági Minisztérium"— Előadás másolata:

1 Mezőgazdasági Minisztérium

2 Vadgazdálkodás A vadgazdálkodás a vadon élő állatok elterjedésének, állománynagyságának (sűrűségének) és az állomány minőségének befolyásolása valamilyen az illető vadfajhoz kapcsolódó meghatározott cél elérése érdekében. A vadgazdálkodó vagy vadgazda ezeket a célokat minden esetben az állomány dinamikájának alakításával érheti el, amit az állományba és/vagy az állomány élőhelyébe tett beavatkozások (manipulatív vadgazdálkodás) révén valósíthat meg.

3 Háziállat tenyésztés Háziállatok: A háziállatokat két csoportra oszthatjuk: Az egyik részük haszonállat ezek megélhetést biztosítanak, védelmünkről gondoskodnak, segítségünkre vannak, vagy a pénzkeresést szolgálják. A háziállatok másik részét kedvtelésből tartjuk. Haszonállatok például: szarvasmarha, juh , sertés, ló, tyúk, lúd stb. Vágás 2007. Szarvasmarha Sertés Juh Január 10660 424583 486 Február 10048 382065 576 Március 11350 426559 8020 Április 9982 396201 806

4 Ipari növények Az olajtartalmú növényeket a különböző éghajlati adottságoknak megfelelően termesztik. Szója: trópusi, monszun és kontinentális területeken termesztik. Napraforgó: kontinentális területeken terjedt el. Olajfa: a mediterrán térségben terjedt el. Földimogyoró: trópusi és szubtrópusi területeken terjedt el. Olajpálma: egyenlítői területekre jellemző. Repce: kontinentális területeken terjedt el.

5 Élelmiszer növénytermesztés
Gabonaféléknek nevezzük tágabb értelemben azokat a növényeket, melyeket lisztes magjukért termesztünk. Szűkebb értelemben a Gramineae családba tartozó növények a gabonafélék. A legnagyobb jelentőségű gazdasági növények, mivel az emberiség táplálékának alapját képezik. A világ gabonatermeléséből a búza ( e ha*), a rizs ( e ha*)és a kukorica ( e ha*) részesedése a legjelentősebb. *FAO, 1989 *[[Búza]]: ''Triticum aestivim'' Lat.

6 Vége


Letölteni ppt "Mezőgazdasági Minisztérium"

Hasonló előadás


Google Hirdetések