Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Support.ebsco.com Oktatóprogram Egyszerű keresés létrehozása az EBSCOhost felületen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Support.ebsco.com Oktatóprogram Egyszerű keresés létrehozása az EBSCOhost felületen."— Előadás másolata:

1 support.ebsco.com Oktatóprogram Egyszerű keresés létrehozása az EBSCOhost felületen

2 Üdvözöljük az EBSCO Egyszerű keresés oktatóprogramjában. Az oktatóprogramban bemutatjuk az EBSCOhost Egyszerű keresés képernyőjén végrehajtható keresést. Első lépésben elvégzünk egy egyszerű keresést a global warming kifejezésre. Írja be a keresőkifejezéseket, majd kattintson a Keresés gombra. Az elérhető szűkítőket és bővítőket a Keresési opciók hivatkozásra kattintva is megjelenítheti.

3 A Keresési opciók alatt egyszerűen szűkítheti vagy bővítheti a találatokat. Választhat az elérhető keresési módok közül, és a választott adatbázisoktól függően szűkítheti a keresést teljes szövegű cikkekre, tudományos (lektorált) folyóiratokra, vagy egy konkrét kiadványra, amelyet megadhat a megfelelő mezőben. A szűkítők vagy bővítők alkalmazása után kattintson a Keresés gombra.

4 Megjelenik a Találati lista, amely alapértelmezésben megjeleníti az összes találatot. A találatok egyszerűen szűkíthetők a bal oldali Találatok finomítása elem alatti szűkítők használatával. A Találati lista szűrhető a találatok forrástípusok, például akadémiai folyóiratok, magazinok vagy hírlapok szerinti megjelenítéséhez is. Kattintson a kívánt forrástípus melletti négyzetre, majd nyomja meg az Update (Frissítés) gombot.

5 A cikk címének linkjére való kattintás után kinyomtathat, e-mailben elküldhet, menthet, hivatkozássá alakíthat vagy exportálhat egy találatot a részletes kivonatot tartalmazó ablakból. Több találat esetén a kívánt művelet elvégzéséhez adja hozzá a találatokat a mappához, majd a mappából kattintson a megfelelő ikonra. A mappa tartalma a Belépés hivatkozásra kattintva, majd ingyenes személyre szabott Saját EBSCOhost-mappafiók beállításával menthető el véglegesen.

6 A teljes online Súgórendszer megtekintéséhez kattintson bármikor a Súgó hivatkozásra.

7 Bővebb információért keresse fel az EBSCO támogatási oldalát az alábbi címen: http://support.ebsco.com


Letölteni ppt "Support.ebsco.com Oktatóprogram Egyszerű keresés létrehozása az EBSCOhost felületen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések