Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bartex 2000 Corporation Your Logo Here Bartex 2000 Rt. Automatikus ujj- és tenyérnyomat azonosító rendszer “ BARTEX AFIS 2000 ”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bartex 2000 Corporation Your Logo Here Bartex 2000 Rt. Automatikus ujj- és tenyérnyomat azonosító rendszer “ BARTEX AFIS 2000 ”"— Előadás másolata:

1 Bartex 2000 Corporation bartex@mail.datanet.hu Your Logo Here Bartex 2000 Rt. Automatikus ujj- és tenyérnyomat azonosító rendszer “ BARTEX AFIS 2000 ” Bartex 2000 Rt. Automatikus ujj- és tenyérnyomat azonosító rendszer “ BARTEX AFIS 2000 ”

2 Bartex 2000 Rt. n Alapítás éve: 1990 n 41 alkalmazott n Teljeskörű szolgáltatásokat nyújtó rendszerintegrátor n Tevékenységi körök: –Ujjnyomat-azonosító rendszerek –Okmány-, és útlevél azonosító rendszerek n K + F Cégünk f olyamatos kutatási és fejlesztési tevékenységet folytat a fent említett területeken.

3 Bartex 2000 Rt. Az AFIS rendszerünkön kívül, egyéb ujjnyomat-azonosításon alapuló beléptető rendszereket is kínálunk, amelyek számítógépes adatvédelemre és fizikai beléptetésre (pl.épületekbe,páncéltermekbe stb.) alkalmasak.

4 Bartex 2000 Rt. A BARTEX csúcstechnológiájú biztonsági alkalmazások teljes skáláját kínálja, többek között: Arcképfelismerő rendszerek, Rendszámazonosító rendszerek, Útlevél/okmány azonosító rendszerek

5 Bartex AFIS 2000 - Áttekintés n Tekintve, hogy az azonosítási folyamat automatikus, így külön ujjnyomat szakértő bevonása nem előfeltétele a megbízható és hatékony azonosításnak. n 24 órán át elérhető, gyors válaszidejű, ujj- és tenyérnyomat azonosítást tesz lehetővé.

6 Bartex AFIS 2000 DAKTILOSZKÓPIA - az ujjnyomatok, szakértők által történő tudományos elemzése, több, mint száz éve a bűnüldözés szerves részét képezi. Az utóbbi időben végbement daktiloszkópiai fejlődésnek köszönhetően, az ujjnyomat azonosítás kulcsfontosságú szerepet kapott. ( pl. új módszerek, úgy mint látens nyomatok felvétele víz alatti felületekről, bőrről, stb.).

7 Bartex AFIS 2000 Jellemzői és előnyei n A rendszer teljesen automatizált ujjnyomat azonosítást tesz lehetővé, olyan mértékben, hogy szakértő bevonása nem előfeltétele az élő olvasón felvett ujjnyomatok megbízható és gyors azonosításának. n Ezt a rendszert úgy tervezték, hogy bármilyen hatóság - legyen az kis-, vagy nagylétszámú - hatékonyan tudja alkalmazni a nyomozások, bűnüldözés, ill. bűnmegelőzés során.

8 Több, mint 25 év tapasztalatának és fejlesztéseinek felhasználásával jött létre ez a rendkívül fejlett és modern alkalmazás, ujjnyomat feldolgozó és kereső algoritmusok formájában. Bartex AFIS 2000

9 Az ujj- és tenyérnyomat azonosítási funkciók a Bartex AFIS rendszer teljes mértékben integrált részei. Bartex AFIS 2000

10 n Nemzetközi viszonylatban kompatibilis, n Az FBI által jóváhagyott WSQ nyomatot alkalmazza, n Lehetővé teszi az összes létező nyomat típussal szembeni összehasonlító keresést.

11 A rendszer ergonomikusan tervezett, ezáltal a kezelése rendkívül egyszerű; a Windows alapú megjelenítés alkalmazásával lehetővé teszi a klikkeléssel történő kommunikációt. Bartex AFIS 2000

12 Szakértői vélemények készítése A rendszer integrált részét képezi a szakértői vélemények elkészítése n megadott formátumban, n ujjnyomat képekkel alátámasztva, n a Bíróság által elfogadott minőségben.

13 A rendszer funkcionalitását tekintve teljesen automatizált, ugyanakkor a jogosult szakértő számára hozzáférési lehetőséget biztosít a folyamat bármely fázisában: n Minőség-ellenőrzés, n Adatbázis ellenőrzés duplikációk és új bevitel esetén, n Találati eredmények feldolgozása. Bartex AFIS 2000

14 n Az automatikus működés miatt, az operátor foglalkoztatásának költségei csökkennek, a folyamat felgyorsul, ugyanakkor az emberi hibák előfordulásának esélye redukálódik. Bartex AFIS 2000

15 A rendszer felépítéséből következően az egyes modulokat igény szerint, gazdaságosan frissíteni lehet. Bartex AFIS 2000

16 On-line, a rendszer integrált részét képező szakértői vélemény- készítő tábla, nagy mértékben megkönnyíti az ujjnyomat szakértő munkáját, a bíróságon alkalmazott, dokumentált bizonyíték előkészítésekor.

17 Bartex AFIS 2000 A rendszer lehetővé teszi az ujjnyomatok képernyőn történő minőségi nagyítását (400%), amely jelentősen segíti az ujjnyomat szakértő munkáját. A képek feldolgozásához és szerkesztéséhez szükséges eszközök teljes skáláját tartalmazza.

18 A rendszer megfelel a vonatkozó nemzetközi ujj- és tenyérnyomat szabványoknak (NIST, FBI, ANSI), ami magában foglalja az egész világon történő keresések lehetőségét. Bartex AFIS 2000

19 n A rendszer tartalmazza a teljes, NIST kompatibilis adatkezelési képességeket. Bartex AFIS 2000

20 A rendszer része egy olyan modul, amely megkönnyíti a festékes ujj- és tenyérnyomatok automatikus bevitelét. A nyomatok renszerbe történő betöltése, a daktiloszkópiában járatos szakember segítsége nélkül is lehetséges.

21 A tenyérnyomat modul gyors, pontos lekérdezésre képes, ill. lehetőséget ad 360 fokos elforgatásra és kvadráns alapú összehasonlításokra. Bartex AFIS 2000

22 n A keresések eredményét, a találatok rangsorolásával jelzi. n A lekérdezésre vonatkozó paramétereket, a találatok maximalizált számát, stb. teljes mértékben a felhasználó adhatja meg. Bartex AFIS 2000

23 ALKALMAZÁSI TERÜLETEK n Rendőrségi nyomozások n Határőrség n Kormányzati szervek

24 Rendőrség n Az összegyűjtött ujj- és tenyérnyomat bizonyítékok nagy mértékben hozzájárulnak a bűnesetek megoldásához. n A rendszer bevezetésével látványosan nő a megoldott bűnesetek aránya, valamint a korábbiakban megoldatlan esetek tömege jelentősen csökken.

25 Referencia oldal A Bartex AFIS 2000 rendszert már több, mint egy éve alkalmazzák Magyarország egyik megyei rendőr-főkapitányságán. „A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-Főkapitányság ezúton tanúsítja, hogy a BARTEX AFIS 2000 Automatikus Ujjnyomat és Tenyérnyomat Azonosító Rendszer hibátlanul működik a Főkapitányság Műszaki Főosztályán 2001. február 5-e óta.” „A rendszer működésével kapcsolatos tapasztalatok rendkívül pozitívak, az ujjnyomat azonosítási eljárás sokkal egyszerűbb és hatékonyabb, melynek eredményeként a pozitív azonosítások száma is jelentősen megnövekedett.” Dr. Fabian Gorgosilitis, Rendőrezredes Bűnügyi Igazgatóság, Főkapitányság

26 Határőrség n A gyors azonosítás kiemelt jelentőséggel bír a határon átkelni szándékozó gyanús személyek és/vagy illegális bevándorlók ellenőrzésekor. n Az élő ujjas olvasó modul lehetővé teszi a tiszta és egyszerű olvasást - festék nélkül! Csupán minimális kellemetlenséggel jár az ártatlan utazók esetén is. n A rendszer gyors reakció idejéből adódóan nincs szükség a “gyanúsnak tűnő” személy indokolatlan feltartóztatására. n Az illegálisan bevándorolni széndékozóktól azonnal megtagadható a bevándorlási engedély, ezáltal elkerülhetőek lesznek a további fenntartási költségek és hosszadalmas bírósági tortúrák.

27 Kormányzati szervek n A rendszer jól alkalmazható azoknál a kormányzati szerveknél, ahol személyazonosságot igazoló dokumentumokat adnak ki, vagy kérnek (pl. TB, egészségügy, stb.). n Az ujjnyomattal történő azonosítás biztosítja, hogy a rendszerben ne legyenek duplikációk. n Potenciálisan jelentős pénzügyi megtakarítást eredményezhet. n Megakadályozza a hamis személyazonosságot igazoló dokumentumok használatát.

28 Specifikációk n A következő diagram ábrázolja a BARTEX AFIS 2000 rendszer minta konfigurációját. n A rendszer bármilyen méretű alkalmazás kezelésére konfigurálható. n A rendszer hardver független.

29 BARTEX AFIS minta konfiguráció

30 A képen jól látható az adatbázis szerver a háttérben, illetve az élő-ujj olvasó az előtérben.

31 Bartex AFIS 2000 A képen jól látható a RAID technológia szerinti elrendezés. Ez, valamint a többi kulcsfontosságú elem UPS technológiával van felszerelve.

32 Bartex AFIS 2000 n A kereső szerverek a saját Ethernet hálózatukat használják, ezért az elsődleges Ethernet hálózatot nem befolyásolja a keresési tevékenység, n A keresési idő így 30 sec. alatt tartható, n A jó minőségű ujjnyomatok esetében gyakorlatilag nincs hibalehetőség az azonosítás/lekérdezés folyamán.

33 Bartex AFIS 2000 Megengedhető áron - egészen mostanáig a költségek nagysága korlátozta e technológia bevezetését. Azonban most, a Bartex AFIS rendszerben rejlő lehetőségek és a hozzájuk igazított árstruktúra sokkal hozzáférhetőbbé teszik a rendszert, a kis és nagy vállalkozások számára egyaránt.

34 Hozzáférhetőség Hozzáférhetőség A Bartex 2000 Rt. Automatizált Ujjnyomat és Tenyérnyomat azonosító rendszere most hozzáférhető a világ bármely országa számára.

35 Bartex 2000 Rt. n Teljeskörű szolgáltatások: - Forgóvillás rendszerek, - Teljes vagy részrendszerek, - Az ügyfél igényeinek megfelelően testreszabott alkalmazások, - Ujj- és tenyérnyomat rekordok digitalizált, hosszútávú tárolása.

36 ELÉRHETŐSÉGEINK n További információért forduljon hozzánk bizalommal: Bartex 2000 Rt. 1022. Budapest, Alsó Törökvész út 2. E-mail: bartex@mail.datanet.hu Tel: ++ 361-345-0504

37 Bartex 2000 Rt. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Bartex 2000 Corporation Your Logo Here Bartex 2000 Rt. Automatikus ujj- és tenyérnyomat azonosító rendszer “ BARTEX AFIS 2000 ”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések