Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KOMBINÁCIÓK ISMÉTLÉS NÉLKÜLI ESET DEFINÍCIÓ n különböző elem közül k elemnek (k  n) a kiválasztása, amikor a sorrend nem számít az n elem k-adosztályú.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KOMBINÁCIÓK ISMÉTLÉS NÉLKÜLI ESET DEFINÍCIÓ n különböző elem közül k elemnek (k  n) a kiválasztása, amikor a sorrend nem számít az n elem k-adosztályú."— Előadás másolata:

1 KOMBINÁCIÓK ISMÉTLÉS NÉLKÜLI ESET DEFINÍCIÓ n különböző elem közül k elemnek (k  n) a kiválasztása, amikor a sorrend nem számít az n elem k-adosztályú kombinációja Számuk:

2 nk n : k db kiválasztott + (n-k) db nem kiválasztott ismétléses permutáció n!  k!(n-k)! Jele:

3 Példa Hányféleképpen lehet kitölteni egy lottószelvényt? Megoldás Példa Hányféleképpen lehet kitölteni egy reform- lottószelvényt (90 számból 85-t eltalálni)? Megoldásugyanannyiféleképpen, mint a hagyományos lottó esetén

4 KOMBINÁCIÓK ISMÉTLÉSES ESET DEFINÍCIÓ n különböző elem közül k elemnek (k tetsz.) a kiválasztása, amikor a sorrend nem számít és amikor egy elem akár többször is kiválasztható, az n elem k-adosztályú ismétléses kombinációja Számuk:

5 Példa 7 versenyző között hányféleképpen osztható ki 3 első díj, ha mindegyikük indul a 3 számban? Megoldás Példa 4 pénzérmét dobunk fel egyszerre. Hányféle eset lehetséges a fej, írás kombinációkra? Megoldás


Letölteni ppt "KOMBINÁCIÓK ISMÉTLÉS NÉLKÜLI ESET DEFINÍCIÓ n különböző elem közül k elemnek (k  n) a kiválasztása, amikor a sorrend nem számít az n elem k-adosztályú."

Hasonló előadás


Google Hirdetések