Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A világ képe az arabokról Terrorizmus Háború Kőolaj Többnejűség Kik az arabok?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A világ képe az arabokról Terrorizmus Háború Kőolaj Többnejűség Kik az arabok?"— Előadás másolata:

1

2 A világ képe az arabokról Terrorizmus Háború Kőolaj Többnejűség Kik az arabok?

3 Arab-félsziget

4 Az arab birodalom – Az arabok az Arab-félszigeten éltek törzsekben. Ősi vallásuk politeista volt, vagyis több istenben hittek.

5 Mohamed Mekka Jeruzsálem Medina

6 Az iszlám – a Korán – iszlám = engedelmesség – Allah és Mohamed – a hit terjesztése

7 – A VII. század elején Mohamed megalapította az iszlám vallást. Ez monoteista vallás, vagyis egy istenben hisznek. Az iszlám vallás lényege az engedelmesség Istennek és Mohamed tanításának, amelyet a Korán könyvben írt le. Mohamed egyesítette az arab törzseket és megalapította az arab birodalmat.

8 Az arabok terjeszkedése Mohamed életében és a VII. században Mekka Arab- félsziget Közel-Kelet Egyiptom Perzsia

9 Az arabok terjeszkedése a VIII. században és a kalifátusok Észak-Afrika Ibéri-félsziget India Bagdadi kalifátus Kairói kalifátus Cordobai kalifátus Bagdad

10 – Az arabok fokozatosan kiterjesztették birodalmukat Közel-Keleten, Észak-Afrikában és elfoglalták az Ibéri-félszigetet is. Mohamed halála után a birodalmat kalifátusokra osztották, amelyek közül a legjelentősebb a bagdadi kalifátus volt.

11 Az arab kultúra építészet tudományok számrendszer

12 – Az arabok jelentős szerepet játszanak a világtörténelemben, mert maradandó értékeket valósítottak meg: ők alapították az első egyetemet Bagdadban, fejlesztették az építkezést, a reáltudományokat és az irodalmat.


Letölteni ppt "A világ képe az arabokról Terrorizmus Háború Kőolaj Többnejűség Kik az arabok?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések