Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KOCKÁZAT és VÉDELEM A rák ellen, az emberért, a holnapért, az egészségért! Dr. Farkas Ilona előadása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KOCKÁZAT és VÉDELEM A rák ellen, az emberért, a holnapért, az egészségért! Dr. Farkas Ilona előadása."— Előadás másolata:

1 KOCKÁZAT és VÉDELEM A rák ellen, az emberért, a holnapért, az egészségért! Dr. Farkas Ilona előadása

2 Magyarország helyzetének alakulása a 100.000 lakosra jutó daganatos halálozásai világrangsorban *2000-es adat Forrás: American Canter Society Cancer Facts&Figures

3 A szervezetbe jutó, anyagcserét nem szolgáló (vegyi) anyagok káros hatásának azonnali bizonyítása, észlelése hiányában nem tulajdonítunk jelentőséget. Nem vesszük figyelembe az élelmiszerekben lévő kémiai anyagok maradékai által kiváltott egészségi kockázatokat, mint például: Környezeti szennyező anyagok egészségügyi hatásai szervezetben való felhalmozódásuk, az idült toxikózisok kifejlődése, DNS változást okozó, mutagén hatás (mutagenitás) daganatképző hatás (carcinogenitás), torzképződést kiváltó hatás (teratogenitás), szaporodóképességre való hatás, szív- és agyérrendszert károsító hatás stb.

4 Civilizációs ártalmak Védelem lehetőségei levegő A ma egészségvédelméhez víz szükséges ismeretek hiányoznak talaj táplálék képzés stressz NINCS idő mozgáshiány feszültségkezelés rendszeres mozgás Az egyensúly felborulása = nem fertőző krónikus betegségek

5 Az elmúlt évtizedek kutatásai igazolták, hogy a növények FITOKÉMIAI vegyületeket, daganatellenes hatóanyagokat tartalmaznak. A zöldségek, gyümölcsök sokkal többet jelentenek, mint vitaminforrásokat.

6 A szervezetben található rákkeltők hatásának csökkentése Keresztesvirágúak (izotiocianátok) Hagymafélék (kénvegyületek) Szőlő (rezveratrol) Bogyós gyümölcsök (ellagilsav) Apoptózis elősegítése Keresztesvirágúak Hagymafélék (izoflavonoidok) Szója (fitoösztrogének) Kurkuma (kurkumin)

7 Érképződés akadályozása Zöld tea (katekin) Kurkuma Szója Tengeri hal, lenmag, dió (omega 3) Tumorsejt növekedés gátlása az összes eddig felsorolt növénynél igazolt.

8 Változni lehetséges A megelőző gondolkodásban az észak-európai államok játszanak vezető szerepet. Finnország helyzetének alakulása 100.000 lakosra jutó daganatos halálozási világrangsorban ÉVSZÁMRANGSOR FérfiNő 1970-1971.4.20. 1982-1983.16.29. 1990-1993.31.32.

9 A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT! Társadalmi Alapítvány Betegségmegelőző és rehabilitáció Támaszadó Szolgálatának megnyitása A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT! Társadalmi Alapítvány 1985-ben, immár 27 éve az első, rákellenes civil szervezetként jött létre Magyarországon, és azóta dolgozik azért, hogy a társadalom széles rétegeiben tudatosítsa: A rák megelőzhető, a betegségből meg lehet gyógyulni! Alapítványunk a lakosság egészségvédelmét, a rákmegelőzést, a betegek életkilátásainak javítását, rehabilitációját kívánja szolgálni. Célkitűzésünk Társadalmi mozgalmat indítani a rákbetegség megelőzéséért, a gyógyítási eredmények és az életminőség javításáért. Közvetlen segítő, oktató programokat indítani a megelőzés, rehabilitációs témában. Filozófiánk Hisszük, hogy a beteget szövetségessé kell tenni, mert gyógyító ereje, hite a gyógyulásnak ugyanolyan fontos része, mint a magas szintű orvosi ellátás.

10 Szolgáltatásaink: ¤ingyenes orvosi életmódtanácsadás dr. Farkas Ilona orvos, az Alapítvány szakmai tanácsadója ¤ingyenes dietetikai tanácsadás Lőrinczné Táborfi Julianna dietetikus, az Alapítvány ügyvezető igazgatója ¤ingyenes csíkung foglalkozás Kerényi Ágnes okleveles csíkung oktató közreműködésével ¤ EGÉSZségAKADÉMIA programunk: ismeretterjesztő orvosi és egyéb, a betegeket érintő témában előadások ¤ EGÉSZségKONYHA programunkat dietetikus vezeti és ismerteti az érdeklődőkkel a teljes értékű, egészséges táplálkozás alapelveit, a recepteket el is készítik ¤pszichológiai támaszadás, megküzdési stratégia betegeknek és hozzátartozóiknak, relaxációs tanfolyamok, lazító technikák elsajátítása, segít ő beszélgetés, lelki támaszadás támaszadó szakemberek közreműködésével ¤telefonos tanácsadás, ismeretterjesztő kiadványok, havi program, ingyenes, kéthavi megjelenésű Megyünk újság elküldése 10.000 példányban

11 -ha az Országos Onkológiai Intézet igazgatója Eckhardt Sándor professzor és kiváló hazai, valamint külföldi szakemberek nem tartják fontosnak a kezdeményezést és szakmai tanácsaikkal, véleményeikkel nem álltak volna mellettünk. Köszönet a felbecsülhetetlen szakmai támogatásért, és a felsorolhatatlan számú adományozónak, támogatónak a nagylelkű segítségért! Eredményeink nem születhettek volna meg

12 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "KOCKÁZAT és VÉDELEM A rák ellen, az emberért, a holnapért, az egészségért! Dr. Farkas Ilona előadása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések