Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A HEFOP 3.5.1 projekt Foglalkoztatási és Szociális Hivatal által koordinált fejlesztéseinek eredményei Felnőttképzési adatbázis fejlesztése.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A HEFOP 3.5.1 projekt Foglalkoztatási és Szociális Hivatal által koordinált fejlesztéseinek eredményei Felnőttképzési adatbázis fejlesztése."— Előadás másolata:

1 A HEFOP 3.5.1 projekt Foglalkoztatási és Szociális Hivatal által koordinált fejlesztéseinek eredményei Felnőttképzési adatbázis fejlesztése

2 A HEFOP 3.5.1 projektben a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal két, egymással együttműködő informatikai nagyrendszer a Felnőttképzési Integrált Rendszer (FIR) és a Felnőttképzési Integrált Rendszer (FIR) és az ÁFSZ E-learning Tudásportál és Digitális Könyvtár az ÁFSZ E-learning Tudásportál és Digitális Könyvtár fejlesztését valósította meg (ezek együtt: a felnőttképzés információs rendszere). A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal fejlesztései

3 A fejlesztések eredményei A felnőttképzés információs rendszere segítségével elérhetővé válnak az RKK-k és egyéb képző intézmények számára a meglévő és a kidolgozásra kerülő programok, tananyagok, mérési eszközök elérhetővé válnak az RKK-k és egyéb képző intézmények számára a meglévő és a kidolgozásra kerülő programok, tananyagok, mérési eszközök a döntéshozók, kutatók a rendszer statisztikai moduljai révén hiteles adatokhoz jutnak a döntéshozók, kutatók a rendszer statisztikai moduljai révén hiteles adatokhoz jutnak egyszerűbbé és gyorsabbá válhatnak a nyilvántartáshoz kapcsolódó, keretgazdálkodási és képzésmenedzsment folyamatok a Regionális Munkaügyi Központokban és az RKK-kban. egyszerűbbé és gyorsabbá válhatnak a nyilvántartáshoz kapcsolódó, keretgazdálkodási és képzésmenedzsment folyamatok a Regionális Munkaügyi Központokban és az RKK-kban.

4 Felnőttképzési adatbázis Akkreditáció (NSZFI) F. Intézm. Nyilv. (RMK) IR (RMK) Képzésmenedzsment e-learning FIR áttekintése – elemei

5 Felnőttképzési adatbázis IR (RMK) e-learning Tananyag összeállítás Modul tervezés Program tervezés Nyilvántartott program kapcsolat Tanfolyamtervezés Vizsgatervezés Keretmegállapodás Képzéstervezés Képzési lista Jelentkezés Alkalmasságvizsgálat (Támogatási kérelem) Képzési lista Képzési szerződés Keretgazdálkodás Képzés támogatás Tanfolyam és vizsgaszervezés Bonyolítás, jelenlét Támogatás elszámolása Képzési lista aktualizálása Statisztikák, OSAP Tartalomtervezés Oktatástervezés Oktatásszervezés Képzés FIR áttekintése – elemei Képzésmenedzsment Ügykezelés Nyilvántartás Ügykezelés Nyilvántartás F. Intézm. Nyilv. (RMK) Akkreditáció (NSZFI)

6 Felnőttképzési adatbázis IR (RMK) e-learning Tananyag összeállítás Modul tervezés Program tervezés Nyilvántartott program kapcsolat Tanfolyamtervezés Vizsgatervezés Keretmegállapodás Képzéstervezés Képzési lista Jelentkezés Alkalmasságvizsgálat (Támogatási kérelem) Képzési lista Képzési szerződés Keretgazdálkodás Képzés támogatás Tanfolyam és vizsgaszervezés Bonyolítás, jelenlét Támogatás elszámolása Képzési lista aktualizálása Statisztikák, OSAP Tartalomtervezés Oktatástervezés Oktatásszervezés Képzés FIR áttekintése - elemei, előnyök Képzésmenedzsment Ügykezelés Nyilvántartás Ügykezelés Nyilvántartás F. Intézm. Nyilv. (RMK) Akkreditáció (NSZFI) Hatósági szerepkör Közvetlen információ Ügyviteli támogatás 3 élő jelentkezés RKK-RMK de a kérelem-> RMK RKK-RMK 3 jelentkezés  jogszabálymódosítás Költségcsökkené s alkalmatlanság visszatérés Jegyzék bővítése RKK: teljes paletta Nyilv. program is Támogatás jelleg szt. Előzetes/végleges/norma Többszintű jelentkezés alkalmasság Közös törzs, és kód Egységes egyén/foglalkoztató Egységes FEOR/képzettségkód Állásbejelentés, Álláskeresés, Képzés, képzettség Egységes adatbázis/működés Képzés adatok a FIR-be Képzettség adatok a FIR-ből Egységes Hallgatói nap, Óra, Létszám  összehasonlíthatóság, átláthatóság Támogatási forma Többirányú, rugalmas keresés (szakma, vezetés, egyén) OSAP előállítás Támogatás az elszámolásokhoz

7 Központi e-learning fejlesztés

8 E-learning Tudásportál Az E-learning Tudásportál a Regionális Képző Központok e-learninges képzéseinek platformját teremti meg. Támogatja: E-learning tananyagok kidolgozását, fejlesztését, szerkesztését. E-learning tananyagok kidolgozását, fejlesztését, szerkesztését. A tananyagok érintettek általi elérését és futtatását. A tananyagok érintettek általi elérését és futtatását. A FIR-rel együttműködve az RKK-k e- learning tanfolyamainak lebonyolítását. A FIR-rel együttműködve az RKK-k e- learning tanfolyamainak lebonyolítását.

9 Digitális Könyvtár – elektronikus tartalomtárolás és -menedzselés Az E-learning Tudásportállal integráltan működő Digitális Könyvtár a Regionális Képző Központok hagyományos, távoktatási és e-learning tananyagai, képzési programjai, illetve a képzésekhez kapcsolódó egyéb anyagai rendszerezett, kereshető tárolását és RKK-k közti elérését biztosítja. Az E-learning Tudásportállal integráltan működő Digitális Könyvtár a Regionális Képző Központok hagyományos, távoktatási és e-learning tananyagai, képzési programjai, illetve a képzésekhez kapcsolódó egyéb anyagai rendszerezett, kereshető tárolását és RKK-k közti elérését biztosítja.

10 Köszönjük a figyelmüket!


Letölteni ppt "A HEFOP 3.5.1 projekt Foglalkoztatási és Szociális Hivatal által koordinált fejlesztéseinek eredményei Felnőttképzési adatbázis fejlesztése."

Hasonló előadás


Google Hirdetések