Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Partnerség, nyilvánosság, átláthatóság A fejlesztéspolitikai dokumentumok társadalmi egyeztetésének menete – tervezet –

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Partnerség, nyilvánosság, átláthatóság A fejlesztéspolitikai dokumentumok társadalmi egyeztetésének menete – tervezet –"— Előadás másolata:

1 Partnerség, nyilvánosság, átláthatóság A fejlesztéspolitikai dokumentumok társadalmi egyeztetésének menete – tervezet –

2 A társadalmi egyeztetés tervezett menete Országos Fejlesztéspolitikai Koncepció2005. április-május Fenntartható Fejlődés Stratégia, Lisszaboni Akcióterv2005. szeptember- október II. NFT2005. október-november Operatív programok2006. január-március Pályázati kiírások2006 ősze

3 A partnerségi folyamat szintjei Kiemelt partnerek:elsősorban ágazatközi, országos ernyőszervezetek, velük az NFH egyeztet. Ágazati partnerek: országos szakmai szervezetek, amelyek egy-egy tárcához köthetők. Velük a minisztériumok tárgyalnak. Regionális partnerek: a régiókban mértékadó szakmai szervezetek. Velük az RFÜ-k tárgyalnak. Civil szervezetek:számukra teljes egészében nyitott és interneten követhető a partnerségi folyamat. Az ágazathoz köthető szervezetekkel a tárcák, a regionálisakkal a régiók tárgyalnak.

4 A vélemények elbírálása Cél: a javaslatok elbírálása legyen szakmailag korrekt és társadalmilag legitim. Kiemelt partnerek: az NFH munkatársai feldolgozzák a véleményeket. Azok beépíthetőségéről a TOB dönt. Országos partnerek: a szaktárcák feldolgozzák a véleményeket. Azok beépíthetőségéről a tervezési munkacsoportok döntenek. Regionális partnerek: az RFÜ-k feldolgozzák a véleményeket. A beépíthetőségről a regionális tervezési munkacsoportok javaslatot tesznek és a regionális fejlesztési tanácsok döntenek. Civil szervezetek: a civil szervezetek véleményének feldolgozása ugyanezt a metódust követi, ágazatok, illetve régiók szerint.

5 Széles társadalmi párbeszéd Internetes fórum az NFH honlapján – itt bárki megírhatja a véleményét a készülő dokumentumokról és az ország jövőjéről. 06 (40) 2007-13-as információs kék szám – itt bárki elmondhatja a véleményét a készülő dokumentumokról és az ország jövőjéről, és felvilágosítást kap a kérdéseire. A partnerség jegyében konferenciák, roadshow-k, műhelybeszélgetések és interaktív vitaestek sora szerte az országban.

6 Nyilvánosság, átláthatóság, dokumentáció Valamennyi fejlesztéspolitikai kulcsdokumentum és nagyon sok háttértanulmány letölthető lesz az NFH új honlapjáról. A partnerségi aloldalon kivétel nélkül letölthetők lesznek a partnerszervezetek véleményei és a partnerségi rendezvények dokumentumai, összefoglalói egyaránt.


Letölteni ppt "Partnerség, nyilvánosság, átláthatóság A fejlesztéspolitikai dokumentumok társadalmi egyeztetésének menete – tervezet –"

Hasonló előadás


Google Hirdetések