Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A da Vinci-kód Dan Brown amerikai regényíró 2003- ban megjelent regénye, mely az év legnagyobb könyvsikere volt az Amerikai Egyesült Államokban. A mű.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A da Vinci-kód Dan Brown amerikai regényíró 2003- ban megjelent regénye, mely az év legnagyobb könyvsikere volt az Amerikai Egyesült Államokban. A mű."— Előadás másolata:

1

2 A da Vinci-kód Dan Brown amerikai regényíró 2003- ban megjelent regénye, mely az év legnagyobb könyvsikere volt az Amerikai Egyesült Államokban. A mű több országban is a bestseller listák élére került.

3 A párizsi Louvre Nagy Galériájában különös gyilkosság történik. Megölik Jacques Saunière-t, az intézmény kurátorát. Meztelen holttestére a Vitruvius- tanulmányt idéző alakzatban találtak rá, hasán egy saját vérével rajzolt pentagrammával. A rendőrség a múzeumba rendeli Robert Langdont, amerikai szimbólumkutatót, akinek éppen aznap este lett volna találkozója Saunière-rel. A nyomozás vezetője Langdont sejti a gyilkosnak. Megérkezik Sophie Neveu, Saunière unokája is (ezt azonban a nyomozók nem tudják még róla) azzal az ürüggyel, hogy kriptográfusként segíthet Saunière utolsó üzenetének megfejtésében. Valójában viszont már érti az üzenetet, és azt is sejti, hogy mi a nyomozó célja Langdonnal. Így megszökteti a férfit a Louvre-ból. Kezdetét veszi egy nagyon izgalmas krimi.

4

5

6 Sophie és Langdon Saunière üzenetét követve a Zürichi Letéti Bankba megy, ahol meg is találják a zárókövet, egy cryptexet, ami egy ötbetűs kóddal nyíló, üzenetet tartalmazó márványhenger. Különös rejtélyek és rejtvények megoldásával jutnak előrébb, miközben a Szent Grál titkára próbálnak fényt deríteni. Mikor azt hinnénk, hogy megfejtették a titkot, akkor az író csavar egyet a történeten. A történelmi alap és az író fantáziája egy nagyon érdekes regényt hoznak létre. A rejtélyt megfejtik. Fény derül Jézus Krisztus utolsó élő leszármazottjára, aki a regény hősnője, Sophie Neveu. Azzal az eldöntendő kérdéssel kell megküzdenie, hogy a világ tudomására hozza-e azt a tényt, hogy Jézus gyermeket nemzett Mária Magdolnának és ezzel a katolikus egyház végét okozná, vagy a titok örökre titok maradjon-e?

7

8

9 Goberman Lilla X.D


Letölteni ppt "A da Vinci-kód Dan Brown amerikai regényíró 2003- ban megjelent regénye, mely az év legnagyobb könyvsikere volt az Amerikai Egyesült Államokban. A mű."

Hasonló előadás


Google Hirdetések