Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A lövészlőszerek Felépítése és jellemzői. Milyen „lőszereket” ismertek? Milyen eszközökkel és mit lőttek ki a mai lőfegyverek megjelenése előtt?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A lövészlőszerek Felépítése és jellemzői. Milyen „lőszereket” ismertek? Milyen eszközökkel és mit lőttek ki a mai lőfegyverek megjelenése előtt?"— Előadás másolata:

1 A lövészlőszerek Felépítése és jellemzői

2 Milyen „lőszereket” ismertek? Milyen eszközökkel és mit lőttek ki a mai lőfegyverek megjelenése előtt?

3 1782-es francia gyártmányú pisztoly

4 Elöltöltős puska Kanócos puska Dörzskerekes puska stb. http://fegyvertechnikus.blog.hu/

5 1.Cső 2.Lőpor 3.Fojtás 4.Golyó Elöltöltős puskák és ágyúk működési elve

6 A lőszer fő részei

7 Puskapor Lőszerhüvely Hüvelyfenék és gyújtólyuk Lövedék vagy mag

8 A 7,62 MM-ES 1943 M ÉLESLŐSZER FELÉPÍTÉSE ÉS RÉSZEI: hüvely lőportöltet csappantyú lövedék hüvelynyak váll üllő gyújtólyuk gyűrűs horony hüvelyfenék

9 Lőszerhüvely

10  A hüvely a lőszer valamennyi részét egyesíti  védi a külső hatásoktól a lőportöltetet  megakadályozza, hogy a lőporgázok a zár irányába áttörjenek A hüvelyben felrobbanó lőportöltet szolgáltatja a lövedék kilövéséhez szükséges gáznyomást.

11 Lövedék (mag)

12 Lőpor A feketelőpor elméletileg kiszámított optimális összetétele 73,9% kálium- nitrát (salétrom), 14,6% szén és 11,5% kén, de a rendeltetésétől függően a keverési arányok ettől eltérhetnek.

13 Az éleslőszerek lövedékei Normál lövedékek Különleges lövedékek - fényjelző - gyújtó - páncéltörő Kisegítő lőszerek: oktatólőszer, vaklőszer Gyengített lőportöltet Lövedék nélküli, illetve gáztöltet

14

15

16 Ismétlés Milyen részekből áll a lőszer? Milyen irányba hat lövéskor a felszabaduló energia? Miért? Sorold fel a különleges lövedékeket! Miért volt nagy jelentősége az új típusú lőszer feltalálásának?

17 Készítette: Faludi Miklós főtörzsőrmester Van kérdés?


Letölteni ppt "A lövészlőszerek Felépítése és jellemzői. Milyen „lőszereket” ismertek? Milyen eszközökkel és mit lőttek ki a mai lőfegyverek megjelenése előtt?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések