Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A hazánkat fenyegető biztonságpolitikai tényezők és kockázatok Készítette: Faludi Miklós.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A hazánkat fenyegető biztonságpolitikai tényezők és kockázatok Készítette: Faludi Miklós."— Előadás másolata:

1 A hazánkat fenyegető biztonságpolitikai tényezők és kockázatok Készítette: Faludi Miklós

2 Fajtái - katonai - nem katonai

3 Nem katonai kockázatok - árvíz - belvíz - viharok - szárazság - gáz-víz-áramhiány - katasztrófák (pl. Csernobil, Kolontár) - tömeges elszegényedés

4 Árvíz, belvíz

5 Kolontár és Devecser 2010.

6 Vihar, jégeső

7 Katonai kockázatok - NATO, EU tagság miatt nincs kockázat - A délszláv háború lokális konfliktus volt - Atom, vegyi, biológiai fegyverek - terrorizmus - illegális bevándorlás

8 Kisebb konfliktusok

9 Ismétlés - Melyek a biztonságot fenyegető katonai és nem katonai tényezők? - Milyen hatása lehet a globális felmelegedésnek? - Milyen esetekben lehet szerepe a honvédségnek, ami nem katonai terület?

10 Házi feladat: Gondolkozzatok el rajta, és írjátok le legalább 5-5 pontban, hogy milyen intézkedéseket hoznátok a következő esetekben: A) A földrengéskutató intézet jelezte, hogy öt nap múlva erős földrengés lesz. Miniszterként milyen intézkedéseket tennél? B) Váratlanul erős földrengés támad, sok ház félig összeomlik. Ebben az esetben milyen intézkedéseket tennél?


Letölteni ppt "A hazánkat fenyegető biztonságpolitikai tényezők és kockázatok Készítette: Faludi Miklós."

Hasonló előadás


Google Hirdetések