Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Biometria I. SANB_BI1019 Biostatisztika, MS Excel Molnár Péter Állattani Tanszék

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Biometria I. SANB_BI1019 Biostatisztika, MS Excel Molnár Péter Állattani Tanszék"— Előadás másolata:

1 Biometria I. SANB_BI1019 Biostatisztika, MS Excel Molnár Péter Állattani Tanszék

2 Leiró statisztika Többszörös mérések: Átlag, geometrikus átlag Statisztikus eloszlás. Frequencia hisztogram. Mi a valószinüsége az egyes értékeknek? Normál eloszlás (Gauss görbe) Átlagos eltérés Átlagos hiba (Az átlag eltérése)

3 Az egyes mérési adatok viszonya Korreláció Lineáris regresszió (egyenes illesztés)

4 Hipotézis tesztelés Van változás vagy nincs? Van különbség két mérés sorozat között? Null hipotézis: Nincs különbség Null hipotézis elvethetö, ha a valószinüsége kisebb, mint 5% (Szignifikáns különbség) Student’s t-test (Egy mintás vagy két mintás)

5 Mérési gyakorlat: Biostatisztika Feladat: Mérjétek meg mindenkinek a magasságát és pulzusszámát (név nélkül, de jelöljétek meg fiu/lány) Másoljátok le az adatokat és vigyétek haza Beadandó a következő kérdésekre a válasz: 1.Átlagos magasság és pulzussszám a csoportban 2.Ezeknek az adatoknak az átlagos eltérése 3.Van-e korreláció magasság és pulzusszám között? 4.Igaz-e, hogy a fiuk magasabbak, mint a lányok a csoportban?


Letölteni ppt "Biometria I. SANB_BI1019 Biostatisztika, MS Excel Molnár Péter Állattani Tanszék"

Hasonló előadás


Google Hirdetések