Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Lévai Gabriella 11.m. A feketerigónak sárga csőre, ragyogó cipőgomb szeme volt, és persze fekete volt mint a szurok. Ezért is hívják: Feketerigónak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Lévai Gabriella 11.m. A feketerigónak sárga csőre, ragyogó cipőgomb szeme volt, és persze fekete volt mint a szurok. Ezért is hívják: Feketerigónak."— Előadás másolata:

1 készítette: Lévai Gabriella 11.m

2 A feketerigónak sárga csőre, ragyogó cipőgomb szeme volt, és persze fekete volt mint a szurok. Ezért is hívják: Feketerigónak Sokféle fekete van. Kékesen fénylő fekete. Puha fekete. Éjfekete. Játékos fekete, és ki tudja, hogy még hány. A feketerigó fénylő fekete volt. És nem tetszett neki a fekete szín.

3 Bár lehetnék: vörösbegy gyurgyalag kócsag papagáj

4 Egy kisfiú érkezett a ligetbe. Kellene nekem egy barát. Egy madár barát. Aki reggelenként megkocogtatná az ablakomat, és minden nap megajándékozhatnám kenyérmorzsával meg kölessel.

5 A madarak legtöbbjének volt már barátja. A barázdabillegetőnek a szőriszarka… A gyurgyalagnak a szalakóta… A gólyának a kanalas gém… A búbos vöcsöknek a bölömbika.

6 Én szívesen lettem volna a kisfiú barátja. Nagyon szeretem a kenyérmorzsát és a kölest. És a kisfiút is nagyon szeretem. Éppen én kellenék neki… csúnyán, FEKETÉN?

7 A rigónak eszébe jutott, hogy lakik a közelben egy festő öregúr. Gondolta, hogy így jobban fog tetszeni a kisfiúnak, ha majd egy hét múlva visszajön. Így beleugrott a legközelebbi festékesdobozba, ami zöld volt, és befestette magát zöldre, mint amilyen a zöldküllő.

8 Egy hét múlva a „feketerigó” megjelent talpig zöldben. Majd én leszek a barátod, kisfiú! Mondta a rigó elváltoztatott hangon. Hirtelen egyik madár se tudott szóhoz jutni, de később… UBORKAMADÁR!

9 Sajnálom, de én nem ilyen madárra gondoltam!

10 Egy hét múlva a feketerigó úgy gondolta, hogy ha gólyává festi magát, akkor kelleni fog a kisfiúnak. Hát te miféle szerzet vagy? Gólya vagyok nem látod? Még, hogy te gólya! Ha, ha, ha. Inkább golyhó! Ha, ha, ha, ha, ha, ha Sajnálom, de nem terád gondoltam!

11 Csaknem fél év telt el, a rigó próbálkozásai óta. Majd eszébe jutott, hogy a sárgarigó, milyen gyönyörű madár. Így sárgarigónak festette magát, és biztosra ment, hogy a kisfiúnak tetszeni fog. A kisfiú, csak ámult mikor meglátta a kismadarat. Kérték is, hogy füttyentsen, de az nem akart. Ugyanis a sárgarigó ki tudja fütyülni, hogy: Huncut a bíró! Fütyül a rigó! A feketerigó meg csak annyit tud, hogy: T I U T U

12 Ne haragudj! Te tényleg szép madár vagy, de akit én keresek, az nem volt ilyen tarka mint te, de nekem ő kell BARÁTNAK! Az a madár fénylő fekete volt, csak a csőre volt sárga. Azt hiszem, úgy hívják, hogy: FEKETERIGÓ! A rigó keservesen sírni kezdett, merthogy ő volt az a feketerigó!

13 A madár könnye lemosta a festéket, és a tollán ott voltak a zöld, fehér, és más színű festéknyomok. Ha a madár nem pingálta volna magát, akkor már fél éve lenne barátja!


Letölteni ppt "Készítette: Lévai Gabriella 11.m. A feketerigónak sárga csőre, ragyogó cipőgomb szeme volt, és persze fekete volt mint a szurok. Ezért is hívják: Feketerigónak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések