Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 Összefoglalás. 2 A kurzus ? tárgya Szoftver-ergonómia (Bev. -) (Software Ergonomics) Használhatósági módszerek (Bev. -) (Usability Engineering)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 Összefoglalás. 2 A kurzus ? tárgya Szoftver-ergonómia (Bev. -) (Software Ergonomics) Használhatósági módszerek (Bev. -) (Usability Engineering)"— Előadás másolata:

1 1 Összefoglalás

2 2 A kurzus ? tárgya Szoftver-ergonómia (Bev. -) (Software Ergonomics) Használhatósági módszerek (Bev. -) (Usability Engineering)

3 3 az Ergonómia tárgya Az ergonómia tárgya: az emberi munkahelyzet tárgyszerű vizsgálata azzal a céllal, hogy azt az ember igényeihez igazítsa. Az ergonómiai alapismeretek és elvek A kiindulópont és a cél: az Ember „A technológia van az emberért, nem fordítva.”

4 4 Használhatósági módszerek Vizsgálati módszerek Tervezési módszerek (vagy fordítva?) „start small” „Usability on a budget” de: „Be prepared...”

5 5 Tervezési módszereink voltak A tervezést a KEFE-vel kell kezdeni FEM – a Feladat Előzetes Megfogalmazása A Használó (és munkája) megismerése A Használó bevonása a tervezésbe Réteges és fokozatos tervezés Prototípusok; tervezés-tesztelés-módosítás

6 6 Vizsgálati módszereink voltak „Ismerd a Használót” Megfigyelési módszerek Bejárási módszerek Elvek szerinti ellenőrzés; ellenőrző listák

7 7 Sic itur ad astra... „start small”, „Usability on a budget” de: „Be prepared...” A tapasztalatok gyűjtése ! Hóttig tanulás (life-long learning)


Letölteni ppt "1 Összefoglalás. 2 A kurzus ? tárgya Szoftver-ergonómia (Bev. -) (Software Ergonomics) Használhatósági módszerek (Bev. -) (Usability Engineering)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések