Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Grundfos Vállalatcsoport

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Grundfos Vállalatcsoport"— Előadás másolata:

1 REHABILITÁCIÓS FOGLALKOZTATÁS Schiffer Sára, üzemi szociális munkás Grundfos Magyarország Kft.

2 A Grundfos Vállalatcsoport
Alapítás: Poul Due Jensen Tulajdonosok: Alapítvány - 86,6% Due Jensen család – 11,3% Grundfos dolgozói - 2,1%  43 országban, 74 vállalat, 18ezer alkalmazott A világ legnagyobb szivattyúgyártó cége. Alapítás: 1945 Poul Due Jensen. Halála előtt a vállalat tulajdonának 85%-át egy svájci bejegyzésű alapítványra „bízta”, a többi részvény tulajdonosa a Due Jensen család valamint a Grundfos dolgozói maradtak. Előnye: A Grundfos-t nem lehet eladni, nincs a tőzsdén, ezért nincs kitéve az akut tőzsdei mozgásoknak. A nyereség 4/5 részét visszaforgatják a vállalatba (K+F, új gyáregységek építése, korszerűsítés stb.) Poul Due Jensen 1977-ben, 65 évesen hunyt el. 2

3 A dán kultúra Az alapító, Poul Due Jensen fogékony volt a társadalmi problémákra, ami egyebek mellett abban nyilvánult meg, hogy 1968-ban létrehozta az első műhelyt megváltozott munkaképességű munkavállalók számára. Ez a kezdeményezés arra a vállalati alapfilozófiára épül, hogy az egyénre, annak ötleteire, kötelezettségeire, felelősségtudatára, szükségleteire, szaktudására és problémáira kell összpontosítani. Minden ember felelős saját életéért, de emellett azért a közösségért és azokért a munkakapcsolatokért is felel, amelynek részese. A Grundfos azt szeretné elérni, hogy globális munkaerejének három százaléka hendikeppel induló munkavállaló legyen. Ennek a felelősségteljes, elkötelezett dán vállalati kultúrának köszönhetően a magyarországi gyáregységek már a rehabilitációs termelési részleg áttelepítésével épültek meg, akadálymentes kialakítással.

4 Megváltozott munkaképességűek létszámának alakulása 2001-2014

5 Rehabilitációs részlegek Tatabánya és Székesfehérvár 2001-2014
A rehabilitációs terület kialakítása, valamint az iroda, illemhelyiség és öltözők is akadálymentesítettek.

6 Rehabilitációs részlegen gyártott termékek
A Rehabilitációs részlegen dolgozók alapanyagokat gyártanak, és készítenek elő, melyeket a sorokon építenek be és használnak fel.

7 Rehabilitációs foglalkoztatás
Gyártósori operátorként, összeszerelési munkálatokat folytatnak (100 fő) Integrált foglalkoztatás (gyáron belül egy gyártósor) Rugalmas munkarendben, egységesen 4 órában és több műszakos rendben dolgoznak. A munkafolyamatok a képességeknek megfelelően lettek kialakítva. (Képzettség mátrix) Versenyképes jövedelemben és béren kívüli juttatásokban részesülnek. Üzemi szociális munkás segíti a mindennapjaikat. Munkába szállításuk megoldását és költségeit is a cég vállalja. A hosszantartó foglalkoztatás a célunk, ennek érdekében belső képzéseket, oktatásokat és tréningeket biztosítunk Részükre is. A vállalat mindennapjainak szerves része a fogyatékos ügy, több vezető is közvetlenül részt vesz a napi munkájukban.

8 Fogyatékosság-barát munkahely 2011-2015
Rövid távú fejlesztés: Új kollégák beilleszkedésének segítése érdekében „Élmény alapú programcsomag” + Speciális munkautasítások kidolgozása. Hossz távú fejlesztés: Intézményi kapcsolatrendszer kiépítése a környéken, mely által minél szélesebb körből tudunk fogyatékos embereket elérni, kiválasztani. Szellemi munkakörök 2011. Májusában pályáztunk a „Fogyatékosság-barát munkahely” logó használati jogára, mellyel célunk, hogy még szélesebb körben érjük el a fogyatékos embereket, Ők is tudják, hogy a Grundfos-nál szívesen fogadjuk Őket A Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen hozta létre a „Fogyatékosság-barát munkahely” elismerést azért, hogy az álláskereső fogyatékos személyek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találjanak.

9 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "A Grundfos Vállalatcsoport"

Hasonló előadás


Google Hirdetések