Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tudásközösség – a hagyományőrzés legősibb és legkorszerűbb formája Dr. Kiss Ferenc tudományos rektorhelyettes Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tudásközösség – a hagyományőrzés legősibb és legkorszerűbb formája Dr. Kiss Ferenc tudományos rektorhelyettes Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola."— Előadás másolata:

1 Tudásközösség – a hagyományőrzés legősibb és legkorszerűbb formája Dr. Kiss Ferenc tudományos rektorhelyettes Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola 2011. március 9. Győr

2 Tudás és hagyomány „Közösségben tovább élő (, tudatosan ápolt) szokás, ízlés, felfogás illetve szellemi örökség.” (M. Ért.K.szótár) „A hagyomány jelenléte emberi közösségek létének feltétele; az élők világában egyedül emberi közösségek sajátja, amennyiben ezek élettevékenységét a genetikai kódokban rögzített programokon túl olyan szimbolizált jelrendszerek irányítják (pl. a nyelv), amelyek a megtanulás-elsajátítás folyamatában válnak a különféle típusú (szociális, etnikus) közösségek tagjainak birtokává, szervezik ezek viselkedését.” (Néprajzi Lex.)

3 Tudásmunkások a családban "Tudásmunkások azok a dolgozók, akiknek a készségei vagy tudása kibogozhatatlanul összekapcsolódik az alkalmazó szervezetük termékével vagy szolgáltatásával." (Amstrong)

4 Tudás és hagyomány A társadalom csíráival egyidős A megőrzés módszerei a tudásmegőrzés módszerei Hagyományőrzés = Tudásmenedzsment Használjuk egymás eszközeit!


Letölteni ppt "Tudásközösség – a hagyományőrzés legősibb és legkorszerűbb formája Dr. Kiss Ferenc tudományos rektorhelyettes Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola."

Hasonló előadás


Google Hirdetések