Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A munkakörnyezet integrálása a sikeres foglalkoztatási rehabilitáció érdekében: Jó gyakorlat bemutatása - MEMFO Kft. FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A munkakörnyezet integrálása a sikeres foglalkoztatási rehabilitáció érdekében: Jó gyakorlat bemutatása - MEMFO Kft. FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban."— Előadás másolata:

1 A munkakörnyezet integrálása a sikeres foglalkoztatási rehabilitáció érdekében: Jó gyakorlat bemutatása - MEMFO Kft. FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban Tematikus konferencia Budapest, november 12

2 A MEMFO Kft bemutatása:
A Memfo Kft. 14 éve, a megalakulása óta megváltozott munkaképességű (egészségkárosodott/fogyatékkal élő) személyeket foglalkoztat, mely tevékenység Magyarországon az állam révén támogatott. Azon vállalkozások akiknek munkavállalói létszámának 50% felett foglalkoztat fogyatékkal élőt, akkreditálhatja magát, és az évenként kiírt szakmai pályázaton elnyerhet támogatást. A támogatás éves összegét egy főre az illetékes miniszter állapítja meg, melynek 75%-át a munkavállaló munkabérére 25%-át egyéb a foglalkoztatásához szükséges elemekre, vagy szakemberek foglalkoztatására fordíthat. Ezt a tevékenységet Foglalkoztatási rehabilitációnak nevezzük, melynek szakmai felügyeletét az Állam által felállított Szervezet irányítja/ellenőrzi.

3 Cégünk Komárom-Esztergom megyében a második legnagyobb létszámban foglalkoztató rehabilitációs céllal létrehozott társaság, kistérségi szinten az egyetlen, mely védett körülményeket tekintve biztosítja több mint településről telephelyein a foglalkoztatási rehabilitációban való ellenőrizhető részvételt. Középvezető munkatársaink képzettségének és tapasztalatának köszönhetően mentori, és segítői személyzettel, a foglalkoztatási rehabilitáció elvárásai szerint, kiemelt szinten teljesíti, és biztosítja azt munkavállalói részére. Szeretnénk kiemelni, hogy minden telephelyünk az elsődleges munkaerő-piaci követelmények szerinti technológiai, fizikai tulajdonságokkal rendelkezik és képzési követelményeket vár el. A foglalkoztatás olyan eszközeivel segítjük a sikeres rehabilitációt, melyek az elsődleges munkaerőpiacon is elérhetők, mint például a részmunkaidőben való foglalkoztatás, a fogyatékosságot, egészségkárosodással érintett képességeket korrigáló segédeszközök alkalmazása, valamint a mentori és segítő munkatársak biztosítása a munkafolyamat részeiben vagy egészében, illetve a munkaidő egészében.

4 Nyolcadik éve autóipari kábelek gyártásával foglalkozunk a SEWS Magyarország Kft-n keresztül, a Magyar SUZUKI Zrt-nek szállítunk.

5 A megváltozott munkaképességű munkavállalóink között vannak fogyatékkal élő munkatársak is, így siket, gyengén-látó és mozgáskorlátozott személyeket is foglalkoztatunk. Minden telephelyünk kialakításánál figyelmet fordítottunk arra, hogy munkavállalóink és látogatóink számára a foglalkoztató műhelyeink akadálymentes kialakításúak legyenek. Telephelyeinken segítő személyt alkalmazunk, aki segíti elsősorban munkavállalókat a tájékozódásban, betanulásban, és a foglalkoztatás alatt folyamatosan, továbbá a felvétel alatt lévőket és szükség esetén a hozzánk ellátogató vendégeinket. Szükség esetén jeltolmács szolgáltatást igényelünk és biztosítunk. Telephelyek kialakításához, felújításainkhoz akadálymentesítési szakmérnök segítségét vesszük igénybe. A dolgozókat csoportos személyszállítással szállítjuk a telephelyekre. Telephelyeink településéről és azok vonzáskörzetéből - több mint 16 településről - foglalkoztatunk megváltozott munkaképességű munkavállalókat .

6 Minden alkalmazott a próbamunkát követően belső képzésem az autóipari beszállítóknak megfelelő minőségbiztosítási és kábelköteg szerelő képzésen vesz részt. Itt megtanulja a teljes munkafolyamatot, a gyártási térképek olvasását, és a gyakorlati szerelés részeit: előkészítést, szigetelést, kilppelést, termelés közbeni csomagolást, ellenőrzést, stb. Ezt követően segítő a rehabilitációs timmel közösen egy-három hónap alatt kiderül, hogy az egészségi állapotának, képességeinek megfelelően, mely munkafolyamatokat tudja megfelelően ellátni, milyen segítséget , munkakőrnyezetet igényel, stb. A betanulást követően áthelyezik a megszerzett munkakőrben ahol a képességbeli és a termelékenységi fejlesztése a fő feladat az első év végéig. A fejlesztési flyamtokat személyes rehabilitációs tervben rögzítjük.

7 Telephelyünk foglalkoztató műhelye:

8 Képzés alatt elsajátított gyártási utasítások:

9 Szerelőtábláink, állványaink a munkavállaló egészségi állapotához viszonyítottan állíthatóak segédeszközökkel ellátottak: Magasság állítás Dőlésszög állítás Helyi fényforrás alkalmazása ülő munkához, szék, gerinctámasz biztosítása Teljes munkafolyamatban feltöltő kiesítő segíti a munkavállalók munkáját. Mentori felügyelettel dolgoznak. .

10 Sub-assy állvány, és kötegelő tábla:

11 Köszönöm a figyelmüket: Oplaznik Gabriella www.memfo.hu
Elvünk, hogy a fogyatékkal élő, egészségkárosodott ember nem félteni kell, hanem egyszerű módszerekkel képessé tenni az egészséges emberek által végzett munkára. Szembesíteni kell a szükséges fejlesztéssel és a fejlődésével, hogy legyőzzük bennük a kétségeket arra vonatkozóan, hogy nem képesek új dolgok megtanulására, elsajátítására, piacképes teljesítmény elvégzésére. Ez által válik igazán elismerté, és büszkévé az általa elért eredményekre! Ez nem anyagiak kérdése, az eredmény pedig megfizethetetlen! Köszönöm a figyelmüket: Oplaznik Gabriella


Letölteni ppt "A munkakörnyezet integrálása a sikeres foglalkoztatási rehabilitáció érdekében: Jó gyakorlat bemutatása - MEMFO Kft. FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések