Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Domain Name System – DNS keresése az interneten.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Domain Name System – DNS keresése az interneten."— Előadás másolata:

1 Domain Name System – DNS keresése az interneten

2 http://www.domain.hu/domain/domainsearch/

3

4 1 2

5

6 Az internet szolgáltatásai

7 World Wide Web (WWW) Az Internet leglátványosabb, és legnépszerűbb szolgáltatása. Közintézmények, cégek, magánemberek mutatják be magukat, reklámoznak, hirdetnek, vagy csak egyszerűen információt közölnek. A WWW: ehhez egységes grafikus felületet biztosít. Az egyes oldalak tartalmazhatnak szöveget, képet, animációkat, hangokat. A multimédiás információk átviteléhez, megjelenítéséhez gyors eszközökre, gépekre van szükség.

8 Elektronikus levelezés Az Internet legkorábban népszerűvé vált szolgáltatása. A számítógépen előállított leveleinket a hálózaton keresztül továbbíthatjuk a címzettnek. Funkcióját tekintve megegyezik a hagyományos, postai úton lebonyolított levelezéssel, azonban annál jóval gyorsabb, és több lehetőséget kínál (pl. csatolt fájlok).

9 A levél címzésére az e-mail cím szolgál, pl.: kisfeco@mail.matavnet.hu. kisfeco@mail.matavnet.hu A cím első része a felhasználót, a „kukac” utáni rész pedig a szolgáltatót azonosítja.

10 Internet Relay Chat (IRC) Nem más, mint csevegés az Interneten, a fiatalok körében közkedvelt. Különböző csatornákra jelentkezhetünk be, ahol választhatunk magunknak „beszélgetőtársat”. valós idejű (on-line) beszélgetést biztosít

11 File Transfer Protocol (FTP) Fájlok hálózaton történő átvitelét támogató eljárás. Lehetővé teszi programok, dokumentumok, adatok letöltését az Internet-kiszolgálótól a saját gépünkre. Lehetővé teszi, hogy távoli és saját gépünk között állományokat másolhassunk, a távoli gépen fájl- és könyvtárműveleteket hajthassunk végre (jogosultságok!!!).

12 A NETIKETT Az internet használata során be kell tartanunk a szokáson alapuló szabályokat: = hálózati etikett! Alapgondolat, hogy NE éljünk vissza a hálózat nyújtotta lehetőségekkel!


Letölteni ppt "Domain Name System – DNS keresése az interneten."

Hasonló előadás


Google Hirdetések