Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Digitális világ – interaktív táblán Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra Nemzetközi konferencia 2012. szeptember 25-26., Budapest, MTA Kőrösné.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Digitális világ – interaktív táblán Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra Nemzetközi konferencia 2012. szeptember 25-26., Budapest, MTA Kőrösné."— Előadás másolata:

1 Digitális világ – interaktív táblán Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra Nemzetközi konferencia 2012. szeptember 25-26., Budapest, MTA Kőrösné dr. Mikis Márta korosmarta@gmail.com Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete (ISZE)

2 Előzmény: Médiatudor program, www.mediatudor.hu A 9-16 évesek 42%-ának saját számítógépe van, 24%-uk mobiltelefonon internetezik (NMHH EU Kids Online 2011 kutatása) ÚJ: Digitális világ oktatási program, 9-11 évesek számára www.digitalisvilag.hu

3 Cél: a médiaértés megalapozása, készségek-képességek fejlesztése, amellyel a tanulók képesek a hatékony, értő médiahasználatra, kritikusan kezelni, elemezni a digitális média által közvetített üzeneteket, biztonságosan eligazodni az internet világában, értelmesen használni az új, kommunikációs technikákat, új, kreatív tartalmakat létrehozni, felismerni és kezelni a kockázatokat és veszélyeket, megvédeni magukat a káros vagy sértő médiatartalmaktól. (NAT-kompatibilis: http://www.kormany.hu/download/c/c3/90000/MK_12_066_NAT.pdf)

4 Tanári kézikönyv: tanmenet és óravázlatok foglalkozásonként, segédanyagokkal, letölthető és szabadon alakítható tanári PowerPoint prezentációk interaktív tábla-oldalak online gyakorlatok/játékok tanulóknak nyomtatható feladatlapok digitális reklámok valós példái (szponzorok) kislexikon szülői tájékoztató

5 14 foglalkozás: Irány a világháló! Hogyan lehetünk biztonságban az interneten? Mindent rólad - személyes adatok Mobilfónia 1. Mobilfónia 2. A hirdetések világa (Mi a reklám?) Találd meg a reklámot! Mit rejt egy digitális reklám? Online márkaépítés (Kereskedelmi márkák) Online márkaépítés (Nem kereskedelmi márkák) A célcsoport Tervezzünk bannert! Kapcsolataim a neten. Írjunk blogot! Hogyan lehet a honlapokkal pénzt keresni?

6 Tanári útmutató leckénként

7 Tanulói munkalapok: online és nyomtatható

8 Tanári prezentációk

9 Internet-biztonság Veszélyek és védekezés Youtube, Facebook 1x1 Sütik Közösségi oldalak, blogok Játékok

10 Tervezzünk bannert! Edzőcipőhöz: kép, elnevezés, szlogen, reklámszöveg...

11 Valóságos és virtuális kapcsolatok Gyűjtsétek össze néhány rokonotok, barátotok, ismerősötök nevét és helyezzétek el őket a 13.1 feladatlap megfelelő rovataiba!

12 1. gyakorlat - Készíts virtuális névjegyet! Saját magadról vagy társadról… - páros munkával Pl. vicces névjegy becenév, kép, hobbi stb. feltüntetésével

13 Közösségi oldalak, blogok, osztályblog Tartalmat a blogba! Miről írjunk?

14 Online játékok

15 Hirdetések - célcsoportok

16 3. gyakorlat Tervezz reklámot egy célcsoportnak! A kártyák letölthetőek: Képek Formák Csoportok Szlogenek A TEJ HIRDETÉSE - inneninnen letölthetőek az ötletek

17 Köszönöm a figyelmet! www.digitalisvilag.hu


Letölteni ppt "Digitális világ – interaktív táblán Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra Nemzetközi konferencia 2012. szeptember 25-26., Budapest, MTA Kőrösné."

Hasonló előadás


Google Hirdetések