Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a."— Előadás másolata:

1 FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület

2 A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a szülők válása, akár a család megromlott anyagi helyzete, vagy a szülők életmódja miatt nem tudnak szerető családban felnőni. Azokat a gyermekeket is szeretnénk támogatni, akik - bár otthoni környezetük rendezettnek mondható-, pl. anyagi gondok miatt nem tudnának részt venni osztálykiránduláson, táborozáson, üdülésen. A megalapításkor már megfogalmazódott bennünk, hogy a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű kecskeméti gyermekeket szeretnénk bevonni programjainkba (táborozás, Fogódzó Gálaest, kirándulások) 2003-ban tíz lelkes pedagógus hozta létre a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet.

3 A jelen … jótékonysági Gála 1%-os SZJA felajánlásokat 2003-tól jótékonysági Gála estet szervezünk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában évente 1 alkalommal és ennek a bevételét valamint az 1%-os SZJA felajánlásokat fordítjuk a gyermekek segítésére. Minden évben gyermek egynapos kirándulását, fő táboroztatását segítjük. Osztályonként 5-6 kisgyermeket támogatunk az osztálykiránduláson való részvételhez. Rendszeresen étkezési támogatást biztosítunk az arra rászorulóknak. Szükség esetén a krízisbe került családoknak gyorssegélyt biztosítunk, mind anyagi, mind természetbeni juttatásként.

4

5

6

7 A jövő … 2009-től Egyesületünk várja az ÖNKÉNTESEK jelentkezését,akik segítik munkánkat, felkutatni a rászoruló gyermekeket, illetve az esetleges támogatóinkat. Ugyancsak 2009-től egyesületünk rendelkezik pályázati referenssel, aki figyeli és előkészíti a tervezett projektjeinket pályázatra. A következő dián bemutatjuk egyesületünk régóta megvalósításra váró tervét:

8 A jövő … Egyesületünk és a nehéz sorsban élő családok vágyát teljesítené egy mindenki számára nyitva álló, ám a rászorultaknak INGYENES lehetőség: FOGÓDZÓ JÁTSZÓHÁZ Játszóházunkban hétköznaponként 15:00-19:00 között, igény szerint hétvégén is gyermekmegőrzést is végeznénk, teljesen új és modern játékok várnák a gyerekeket, melyen keresztül könnyebb és gyorsabb lenne a tanulási zavar megszűnésének lehetősége. Modern bútorok, új infrastruktúra (számítógép, játékkonzol, internet, tv), szerepjátékok, fejlesztő játékok, a kártyától a bábszínházig. „ÁLOMBÓL VALÓSÁG” projekt

9 A jövő … Ugyancsak probléma, ha gyermek(ek)et egyedül nevelő szülővel történik valami (esetleg 1-2 napra kórházba kerül) és nem tudja kire bízni a gyermeket az általunk megálmodott: KRÍZIS SZOBA segítséget nyújthatna ezen gyermekek számára. Emellett a problémás családi háttér miatt szülő gyermekével ide „menekülhetne” hogy a krízisben legyen hova mennie. „ÁLOMBÓL VALÓSÁG” projekt

10 A jövő … Ahhoz, hogy szervezetünk a jövőben is biztosítani tudja a fent felsorolt vállalt feladatit, illetve újabb projekteken keresztül, ha csak egy kicsit is könnyíteni tudjon gyermekek és családok százainak hétköznapjain, kérjük támogass minket adód 1 %-val, mely idén sem kerül Neked semmibe! Adószámunk: Nevünk: Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesület

11 Kedves Tanulók, Szülők! Egyesületünk a könnyebb kommunikáció érdekében létrehozta krízis címét, mely a következő: Mire is jó ez? - ha testi-lelki erőszak áldozata vagy, - ha félsz erről bárkinek beszélni, akár név nélkül is írj - ha a családodnak anyagi nehézségei vannak - ha tudsz olyan társadról, barátodról, akinek segítségre van szüksége KÉRJ SEGÍTSÉGET, MI SEGÍTÜNK! Erre az re várjuk kérdéseiteket, kéréseiteket, amennyiben olyan helyzetbe kerültetek, hogy segítségre van szükségetek, vagy „NAGY” döntés előtt álltok.

12 Kérjük, keress minket! Elérhetőségeink: honlap:


Letölteni ppt "FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések