Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a."— Előadás másolata:

1 FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület

2 A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a szülők válása, akár a család megromlott anyagi helyzete, vagy a szülők életmódja miatt nem tudnak szerető családban felnőni. Azokat a gyermekeket is szeretnénk támogatni, akik - bár otthoni környezetük rendezettnek mondható-, pl. anyagi gondok miatt nem tudnának részt venni osztálykiránduláson, táborozáson, üdülésen. A megalapításkor már megfogalmazódott bennünk, hogy a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű kecskeméti gyermekeket szeretnénk bevonni programjainkba (táborozás, Fogódzó Gálaest, kirándulások) 2003-ban tíz lelkes pedagógus hozta létre a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet.

3 A jelen … jótékonysági Gála 1%-os SZJA felajánlásokat 2003-tól jótékonysági Gála estet szervezünk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában évente 1 alkalommal és ennek a bevételét valamint az 1%-os SZJA felajánlásokat fordítjuk a gyermekek segítésére. Minden évben 50-60 gyermek egynapos kirándulását, 40-50 fő táboroztatását segítjük. Osztályonként 5-6 kisgyermeket támogatunk az osztálykiránduláson való részvételhez. Rendszeresen étkezési támogatást biztosítunk az arra rászorulóknak. Szükség esetén a krízisbe került családoknak gyorssegélyt biztosítunk, mind anyagi, mind természetbeni juttatásként.

4

5

6

7 A jövő … 2009-től Egyesületünk várja az ÖNKÉNTESEK jelentkezését,akik segítik munkánkat, felkutatni a rászoruló gyermekeket, illetve az esetleges támogatóinkat. Ugyancsak 2009-től egyesületünk rendelkezik pályázati referenssel, aki figyeli és előkészíti a tervezett projektjeinket pályázatra. A következő dián bemutatjuk egyesületünk régóta megvalósításra váró tervét:

8 A jövő … Egyesületünk és a nehéz sorsban élő családok vágyát teljesítené egy mindenki számára nyitva álló, ám a rászorultaknak INGYENES lehetőség: FOGÓDZÓ JÁTSZÓHÁZ Játszóházunkban hétköznaponként 15:00-19:00 között, igény szerint hétvégén is gyermekmegőrzést is végeznénk, teljesen új és modern játékok várnák a gyerekeket, melyen keresztül könnyebb és gyorsabb lenne a tanulási zavar megszűnésének lehetősége. Modern bútorok, új infrastruktúra (számítógép, játékkonzol, internet, tv), szerepjátékok, fejlesztő játékok, a kártyától a bábszínházig. „ÁLOMBÓL VALÓSÁG” projekt

9 A jövő … Ugyancsak probléma, ha gyermek(ek)et egyedül nevelő szülővel történik valami (esetleg 1-2 napra kórházba kerül) és nem tudja kire bízni a gyermeket az általunk megálmodott: KRÍZIS SZOBA segítséget nyújthatna ezen gyermekek számára. Emellett a problémás családi háttér miatt szülő gyermekével ide „menekülhetne” hogy a krízisben legyen hova mennie. „ÁLOMBÓL VALÓSÁG” projekt

10 A jövő … Ahhoz, hogy szervezetünk a jövőben is biztosítani tudja a fent felsorolt vállalt feladatit, illetve újabb projekteken keresztül, ha csak egy kicsit is könnyíteni tudjon gyermekek és családok százainak hétköznapjain, kérjük támogass minket adód 1 %-val, mely idén sem kerül Neked semmibe! Adószámunk: 18365098-1-03 Nevünk: Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesület

11 Kedves Tanulók, Szülők! Egyesületünk a könnyebb kommunikáció érdekében létrehozta krízis e-mail címét, mely a következő: fogodzo@indamail.hu Mire is jó ez? - ha testi-lelki erőszak áldozata vagy, - ha félsz erről bárkinek beszélni, akár név nélkül is írj - ha a családodnak anyagi nehézségei vannak - ha tudsz olyan társadról, barátodról, akinek segítségre van szüksége KÉRJ SEGÍTSÉGET, MI SEGÍTÜNK! Erre az e-mailre várjuk kérdéseiteket, kéréseiteket, amennyiben olyan helyzetbe kerültetek, hogy segítségre van szükségetek, vagy „NAGY” döntés előtt álltok.

12 Kérjük, keress minket! Elérhetőségeink: e-mail: fogodzo@indamail.hu honlap: www.fogodzo.mlap.hu


Letölteni ppt "FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések