Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS"— Előadás másolata:

1 KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS

2

3 Mátyás-templom A Mátyás-templom vagy Budavári Nagyboldogasszony-templom. Az egyházi hagyomány szerint a templomot Szent István király alapította 1015-ben. A Szent István-féle templomról sem okleveles, sem tárgyi adat nem maradt fent. Esterházy Pál nádor 1690-ben új főoltárt építtetett. A templom Hunyadi Mátyás uralkodása alatt érte el középkori virágzásának tetőpontját

4 Esztergomi- bazilika Klasszicista stílusban épült. Magyarország legnagyobb egyházi épülete, és egyben az ország legmagasabb épülete. Méreteit tekintve Európa negyedik legnagyobb bazilikája. Világviszonylatban a 18. helyen áll.

5 Notre-Dame Mi Asszonyunk”.Alapkövét 1163-ban, Párizsban fektette le III. Sándor pápa. A Notre-Dame kőből épült, Ugyancsak a gótikus stílusra jellemzők a faragott kőcsipkék.Egyszerre több mint 6000 hívőt képes befogadni. Hatalmas orgonája 7800 sípos.

6 Szent István-bazilika
A Szent István-bazilika Magyarország egyik legjelentősebb egyházi épülete. A bazilika megépítésére az 1838-as nagy árvíz szolgáltatott indokot. A mai Szent István tér közepén egy kis, természetes kiemelkedés volt, amelyen több száz lakos talált menedéket a víz sodrása elől. Az árvíz túlélői adományokkal támogatták, hogy csodálatosnak vélt megmenekülésük helyszínén templom épüljön. Az elkészült templomot november 9-én szentelték fel.

7 Kölni - dóm Turista látványossága, amely 157 méteres tornyával a világ harmadik legmagasabb katedrálisa, amelynek alapkőletétele és teljes befejezése között  mintegy 600 év telt el.A katedrális alapterülete nagyobb, mint egy focipálya, ahová egyszerre akár 20 ezer ember is beférne. A hagyomány szerint a dómban őrzik a napkeleti bölcsek földi maradványait; Gáspár, Menyhért és Boldizsár csontjai

8 Milánói- dóm A milánói- dóm a város legnagyobb és leghíresebb egyházi építménye, az olasz gótika egyik mesterműve. A legnagyobb gótikus katedrális a világon. Gian Galeazzo Visconti herceg utasítására, ban kezdték a dóm építését.

9 Szent Péter-bazilika Vatikáni Szent Péter-bazilika a világ legnagyobb keresztény temploma. A bazilikát Szent Péter apostol sírjára építették. A katolikus egyház első számú szentélye, A bazilika belső hosszúsága 211,5 méter, magassága 132,5 méter. Alapterülete kb. 15 160 m², és kb. 60 000 főt tud befogadni, ezzel a Szent Péter-bazilika a világ egyik legnagyobb belső terével rendelkezik.

10 St. Paul's Cathedral , A londoni székesegyház kupolájának átmérője 31 méter. A kupola 30 méter magasan húzódó, belső körfolyosója az ún. Suttogó-folyosó, a korlát egyik felén elsuttogott szó a túloldalon is tisztán érthető. Az egész épület alatt végighúzódó,kripta Európa legnagyobb kriptájába. A kriptában számos államférfi szarkofágja mellett – megtaláljuk Wellington márványkoporsóját, Nelson fekete márvány szarkofágját, vagy a penicillint feltaláló Alexander Fleming sírköveit.

11 ÁMEN


Letölteni ppt "KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS"

Hasonló előadás


Google Hirdetések