Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A vírusokról. A számítógépes vírusok olyan programok, amelyek képesek önmagukat reprodukálni, s így szaporodni. Többségük a szaporodáson túl kárt is tesz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A vírusokról. A számítógépes vírusok olyan programok, amelyek képesek önmagukat reprodukálni, s így szaporodni. Többségük a szaporodáson túl kárt is tesz."— Előadás másolata:

1 A vírusokról

2 A számítógépes vírusok olyan programok, amelyek képesek önmagukat reprodukálni, s így szaporodni. Többségük a szaporodáson túl kárt is tesz a rendszerben.

3 Csoportjai: 1. rendszerindító (boot) vírusok 2. programvírusok 3. makróvírusok 4. férgek 5. számítógépes hírlapi kacsák 6. trójai programok.

4 1.Rendszerindító (boot) vírusok Ha egy ilyen felkerül a gépre, akkor a számítógép következő indítása után kezdi el tevékenységét.

5 2. Programvírusok A vírusok jelentős része ide sorolható. A com és exe kiterjesztésű állományokat fertőzik meg. A programok végére illesztik saját kódjukat, illetve a fájlban olyan változásokat hajtanak végre, melyek a programindításkor a vírus futtatását lehetővé teszik.

6 3. Makróvírusok Olyan szövegszerkesztők által létrehozott dokumentumokkal terjednek, melyek rendelkeznek programozási lehetőséggel.

7 4. Férgek. Önmagukat küldözgetik szét a fertőzött gépen beállított e-mail címmel.

8 5. Számítógépes hírlapi kacsa Nem fertőzik a gépünket, azonban hamis információ terjesztésével a hálózatot feleslegesen terhelik.

9 6. Trójai programok Jól használható programnak álcázott rosszindulatú, károkozó szoftver.


Letölteni ppt "A vírusokról. A számítógépes vírusok olyan programok, amelyek képesek önmagukat reprodukálni, s így szaporodni. Többségük a szaporodáson túl kárt is tesz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések