Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 A visszeresség, az alsó végtagok egyes szakaszainak a tágulata. Kialakulásában örökletes tényezők is szerepet játszanak (pl. az érfal gyengesége). Az.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " A visszeresség, az alsó végtagok egyes szakaszainak a tágulata. Kialakulásában örökletes tényezők is szerepet játszanak (pl. az érfal gyengesége). Az."— Előadás másolata:

1

2  A visszeresség, az alsó végtagok egyes szakaszainak a tágulata. Kialakulásában örökletes tényezők is szerepet játszanak (pl. az érfal gyengesége). Az alapvető ok, amely a betegség kialakulásához vezet, a felszíni és a mélyvénás rendszert összekötő vénák billentyűinek hibája.  Visszeres panasz lehet: a fájdalom, a feszülés, a fáradtságérzés.  A tágult visszerekben trombózis, gyulladás keletkezhet, későbbiekben a bőr rossz vérellátása miatt a végtagon fekély is kialakulhat.

3 Normál Ér Visszér

4  Kezdődő visszeresség esetében szóba jön a különböző fokozatú kompressziós harisnyák viselése.  Kifejlődött visszértágulatok esetén csak a műtéttől várható gyógyulás. Időben végzett műtét esetében az eredmények igen jók. A mindössze 2-3 mm-es metszések után maradó apró hegek szép esztétikai eredményt adnak.

5  A műtétet sebész szakorvosi vizsgálat előzi meg. Egyrészt a mélyvénás rendszer épségét vizsgálják, másrészt a két vénás rendszer közötti legnagyobb billentyűk állapotát. Ez dönti el, ugyanis a választandó műtét típusát.  Ha a fő felszíni vénában lévő billentyű ép, úgy csak a tágult vénákat kell eltávolítani, ha azonban a billentyű károsodott, akkor egész hosszában el kell távolítani a fő felszíni vénát, valamint természetesen a tágult mellék vénákat is. Az eltávolított vénák szerepét teljes egészében átveszik a megmaradó vénák.  Egy vizsgálat díja: 10.000 Ft

6

7  Az "egynapos sebészet" azt jelenti, hogy a beteg, a műtétet követő 24 órán belül, többnyire pár órás megfigyelés után a saját lábán, kísérővel hagyja el az operáló intézetet, és a gyógyulás saját otthonában történik.  Egy műtét időtartama: kb. 15-60 perc között.

8  A műtét napján egyeztetett időpontban megjelent beteg hozza magával a labor leleteit, rugalmas pólyát (fáslit), papucsot, hálóinget (pizsamát). Mielőtt befektetik a kórterembe egy "Nyilatkozatot" kell aláírnia, melyben megbízza a klinikát a beavatkozás elvégzésére. Emellett vállalnia kell az otthoni sebkezelést is.  Fontos! Ha a műtétet altatásban végzik, előtte való napon 24 óráig lehet ételt, italt fogyasztani, a műtétre teljesen éhgyomorral kell érkezni!

9 Érvényes TAJ kártyával rendelkező betegek számára:  A helyi érzéstelenítésben végzett műtét díja: 0 Ft (Az Országos Egészségügyi Pénztár fizeti) Az altatás díja: 40.000 Ft (választható lehetőség) Egy ápolási nap / éjszaka díja: 0 Ft Kontroll vizsgálatok díja: 0 Ft (Az OEP fizeti) Érvényes TAJ kártyával nem rendelkező betegek számára.  A helyi érzéstelenítésben végzett műtét díja: 120.000 - 160.000 Ft Az altatás díja: 80.000 Ft Egy ápolási nap / éjszaka díja: 30.000 Ft Kontroll vizsgálatok díja: 5.000 Ft  Ennek 50%-át a műtétre jelentkezéskor kell befizetni, műtéti előlegként. Az árak tájékoztató jellegűek, a betegség súlyossági foka is befolyásolhatja azokat.

10


Letölteni ppt " A visszeresség, az alsó végtagok egyes szakaszainak a tágulata. Kialakulásában örökletes tényezők is szerepet játszanak (pl. az érfal gyengesége). Az."

Hasonló előadás


Google Hirdetések