Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Biblia ma is a világ egyik legkelendőbb könyve: a teljes Biblia 275 nyelven olvasható, az Újszövetséget további 495 nyelvre ültették át. A különböző.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Biblia ma is a világ egyik legkelendőbb könyve: a teljes Biblia 275 nyelven olvasható, az Újszövetséget további 495 nyelvre ültették át. A különböző."— Előadás másolata:

1

2

3

4 A Biblia ma is a világ egyik legkelendőbb könyve: a teljes Biblia 275 nyelven olvasható, az Újszövetséget további 495 nyelvre ültették át. A különböző kiadók által eladott Bibliák száma pedig több milliárd. Mivel magyarázható mindez? Mi lehet az oka e régi könyv egyedülálló népszerűségének?

5

6 Első kéziratai pergamenre (állatbőrből készült), illetve papiruszra íródtak (papirusznádból készítették) A Biblia 66 könyvből áll: Ószövetség 39 Újszövetség 27 iratot tartalmaz Eredeti nyelve: héber (Ószövetség) görög (Újszövetség)

7 A Biblia íróit Isten hívta el, és közölte velük üzenetét látomás, álom, vagy gondolatihletés által. Ők pedig emberi fogalmakkal továbbították Isten üzenetét. Volt közöttük pásztor (Ámós, Mózes), király (Dávid, Salamon) halász (János, Péter) vámszedő (Máté) orvos (Lukács) és még sok más különböző műveltségű szerző. Mégis összhang van a könyvek mondanivalói között:

8 Az 1947-ben a holt-tengeri barlangokban felfedezett, cserépkorsókban tárolt kéziratok egyértelművé tették, hogy a Biblia ősi szövege semmit nem torzult az évszázadok során.

9

10

11

12

13

14

15

16

17 „Különféle, egymással ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis, kivéve egyet, amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozva követeli, hogy higgyenek benne, és fenyegeti a hitetleneket. Ezen az alapon tehát nem hiszek bennük. Mert azt akárki mondhatja, akárki kijelentheti, hogy ő próféta. Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem mondhatja el magáról... Ha soha, semmi módon nem hallottam volna beszélni a Messiásról, a világ sorának ily csodálatos és nagyszámú beteljesült megjövendölése után mégis megérteném, hogy Istentől való dolog ez.” (Blaise Pascal: Gondolatok, a 639. és 734. töredék)

18 ÁM


Letölteni ppt "A Biblia ma is a világ egyik legkelendőbb könyve: a teljes Biblia 275 nyelven olvasható, az Újszövetséget további 495 nyelvre ültették át. A különböző."

Hasonló előadás


Google Hirdetések