Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Erdészeti átruházott feladatok 2013 Ali Tamás Gábor 2013. február.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Erdészeti átruházott feladatok 2013 Ali Tamás Gábor 2013. február."— Előadás másolata:

1 Erdészeti átruházott feladatok 2013 Ali Tamás Gábor 2013. február

2 Az Erdészeti Igazgatóságok által ellátandó támogatási feladatok Kérelemkezelés: NVT- Mezőgazdasági területek erdősítése Kifizetési kérelmek kezelése EMVA- Mezőgazdasági területek Támogatási és Kifizetési kérelmek EMVA- Erdő- környezetvédelmi Támogatási és Kifizetési kérelmek EMVA- Erdőszerkezet átalakítása Támogatási és Kifizetési kérelmek EMVA- Erdészeti potenciál Támogatási és Kifizetési kérelmek EMVA- Agrár-erdészeti rendszerek Támogatási és Kifizetési kérelmek Fiatal erdők állománynevelése Támogatási kérelmek Natura 2000 kérelmek Helyszíni ellenőrzések: NVT-MGTE, EMVA-MGTE, AE, EP, EKV, ENTB, FEÁN, Natura 2000 Tervezett jogcímek: Erdészeti potenciál-megelőzés; Közjóléti beruházások

3 Feladatmegosztás NÉBIH Erdészeti Igazgatóság: Közreműködik a NÉBIH-MVH Delegálási szerződés megkötésében A DSZ alapján előkészíti az egyedi kormányhivatali megállapodásokat Szakmai irányítást és felügyeletet lát el az ügyintézés során Saját hatáskörben ügyintézi az EKV és ENTB kérelmeket (A1 szintig) EU-s ellenőrzési feladatok teljes felügyelete, önálló végrehajtása Gondoskodik a jogcímekhez kötődő adatszolgáltatásokról az MVH felé Elszámol az elvégzett feladatokkal Képviselteti magát a EU 2020 tervezési munkacsoportban Megyei Kormányhivatalok Erdészeti Igazgatóságai: Az MVH-NÉBIH elrendelése alapján, az iránymutatások maradéktalan betartása mellett végzik a számukra meghatározott kérelemkezelési munkafolyamatokat Vezető és társellenőri feladatokat látnak el

4 Megyei Kormányhivatalok erőforrásai

5 Működés alapfeltétele A Megyei Kormányhivatalok Erdészeti Igazgatóságainál dolgozó, támogatásokat kezelő kollégáknak 2012. február 28- ig van szerződésük! A MKH részéről a megelőlegezett bizalom (dec 31-től febr.28) elfogyott. Aláírt szerződés, megállapodás hiányában nem hosszabbítanak. Delegálási szerződés szakmai egyeztetése az MVH-val lezárult, nincs vitás pont. A 2013. évi finanszírozási keretösszegről megállapodás született még 2012-ben.

6 Az együttműködés alapjai Megállapodás az MVH és a NÉBIH között Megállapodás a NÉBIH és 10 megyei Kormányhivatal között A megyei KH EI-ken dolgozó határozott idejű munkatársak kinevezésének meghosszabbítása.

7 Működés alapfeltétele Tudomásunk szerint a Vidékfejlesztési Minisztérium még egyeztet az MVH-val Delegálási Szerződés aláírásáról pénzügytechnikai okokból (mivel már nem uniós forrás a fedezet, hanem hazai költségvetési támogatás, a mai Áht. szabályokba a Hivatalok közötti delegálás és forrásátadás nehezen illeszthető bele) Ez súlyosan veszélyezteti az erdészeti támogatások feldolgozását, kifizetését, mert a NÉBIH-nek még a 10 Kormányhivatallal is külön megállapodást kell kötnie a DSZ alapján! A NÉBIH javasolja, hogy a DSZ rögzítse a 2013. évi rendelkezésre álló pénzügyi keretet. Ebben a formában kerüljön sürgősséggel aláírásra. Ezt követően a VM, az MVH és a NÉBIH szakemberei külön állapodjanak meg a pénzátadás módjáról. Az azonnali, felsővezetői döntés nem várhat tovább.

8 2013. Március 1. (11 nap múlva) 55 főnek lejár a kinevezése

9 Köszönöm figyelmüket!


Letölteni ppt "Erdészeti átruházott feladatok 2013 Ali Tamás Gábor 2013. február."

Hasonló előadás


Google Hirdetések