Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam"— Előadás másolata:

1 Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam
Az árvíz Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam

2 A probléma: vajon helyesen mérik- e fel az árvizek következtében bekövetkező károkat a bevont szakértők (igazak-e az adatok) és ennek következtében helyesen osztják-e el az államtól kapott támogatásokat?

3 Objektumok Bodrogközi Taktaközi Délborsodi Poroszlói
Laskó- Tisza- Zagyva- Tarna közi Szolnoki Tiszakécskei Csongrádi Szegedi

4 Attribútumok: Védvonalhossz (km)
Javasolt optimális fejlesztés által érintett védvonalhossz (km) Területe (km2) Veszélyeztetett terület (km2) Veszélyeztetett belterület (km2) Népesség (fő) Településeinek a száma (db)

5 A feladat által érintett célcsoportok
Állami Számvevőszék, ha pl. ellenőrizni akarja az öblözeteket, hogy jogosan kaptak-e annyit, amennyit kaptak? Állam - segítség a támogatások elosztásában

6 A saját megoldás bemutatása
COCO elemzés Lépcsőszűkítés 9-ről 5-re Lépcsőszűkítés 5-ről 3-ra „ZAJOK” szűrése Solver futtatása Kapott eredmény elemzése (lépcsőszűkítés felesleges volt, mert csak az”érzékenységet”mutatta ki)

7 Forrás: Excel

8 Az eredmények értelmezése
A 9 lépcsős elemzés során azt az eredményt kaptuk, hogy marginális eltérés csak két öblözet esetén áll fent. A 9 objektumból csak 4 keveredik „gyanúba”, s csak kettő esetén jelentős az eltérés. Ez a módszer a kimutatásra véleményem szerint jónak bizonyult.

9 Ajánlások megfogalmazása (KÖVETKEZTETÉS) :
Az eredményből az következik, hogy érdemes volt elkészíteni ezt a feladatot. Rávilágított arra, hogy a szakértő(k) a két eltérő öblözetnél nem jól dolgozott(tak). Ha valaki így utólag ellenőrizni szeretné az öblözeteket, ez szerintem egy jó módszer. De az is hozzátartozik, hogy nem mindegyik tulajdonság alkalmas a megoldás bemutatására: ebben az esetben csak a javasolt optimális fejlesztés által érintett védvonalhossz adatai, a népesség, illetve a veszélyeztetett terület adatai „változtak”.

10 Irodalomjegyzék: Vásárhelyi- terv továbbfejlesztése (2002) Budapest (Internet: letöltve: ) Az árvíz fogalma (2002) Budapest (Internet: letöltve: ) A Vásárhelyi-terv: a tiszai árvízvédelmi rendszer továbbfejlesztése (2002) Budapest (Internet: letöltve: )


Letölteni ppt "Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam"

Hasonló előadás


Google Hirdetések