Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az árvíz Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az árvíz Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam."— Előadás másolata:

1 Az árvíz Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam

2 A probléma: vajon helyesen mérik- e fel az árvizek következtében bekövetkező károkat a bevont szakértők (igazak-e az adatok) és vajon helyesen mérik- e fel az árvizek következtében bekövetkező károkat a bevont szakértők (igazak-e az adatok) és ennek következtében helyesen osztják-e el az államtól kapott támogatásokat? ennek következtében helyesen osztják-e el az államtól kapott támogatásokat?

3 Objektumok Bodrogközi Bodrogközi Taktaközi Taktaközi Délborsodi Délborsodi Poroszlói Poroszlói Laskó- Tisza- Zagyva- Tarna közi Laskó- Tisza- Zagyva- Tarna közi Szolnoki Szolnoki Tiszakécskei Tiszakécskei Csongrádi Csongrádi Szegedi Szegedi

4 Attribútumok: Védvonalhossz (km) Védvonalhossz (km) Javasolt optimális fejlesztés által érintett védvonalhossz (km) Javasolt optimális fejlesztés által érintett védvonalhossz (km) Területe (km 2 ) Területe (km 2 ) Veszélyeztetett terület (km 2 ) Veszélyeztetett terület (km 2 ) Veszélyeztetett belterület (km 2 ) Veszélyeztetett belterület (km 2 ) Népesség (fő) Népesség (fő) Településeinek a száma (db) Településeinek a száma (db)

5 A feladat által érintett célcsoportok Állami Számvevőszék, ha pl. ellenőrizni akarja az öblözeteket, hogy jogosan kaptak-e annyit, amennyit kaptak? Állami Számvevőszék, ha pl. ellenőrizni akarja az öblözeteket, hogy jogosan kaptak-e annyit, amennyit kaptak? Állam - segítség a támogatások elosztásában Állam - segítség a támogatások elosztásában

6 A saját megoldás bemutatása COCO elemzés COCO elemzés Lépcsőszűkítés 9-ről 5-re Lépcsőszűkítés 9-ről 5-re Lépcsőszűkítés 5-ről 3-ra Lépcsőszűkítés 5-ről 3-ra „ZAJOK” szűrése „ZAJOK” szűrése Solver futtatása Solver futtatása Kapott eredmény elemzése (lépcsőszűkítés felesleges volt, mert csak az”érzékenységet”mutatta ki) Kapott eredmény elemzése (lépcsőszűkítés felesleges volt, mert csak az”érzékenységet”mutatta ki)

7 Forrás: Excel

8 Az eredmények értelmezése A 9 lépcsős elemzés során azt az eredményt kaptuk, hogy marginális eltérés csak két öblözet esetén áll fent. A 9 lépcsős elemzés során azt az eredményt kaptuk, hogy marginális eltérés csak két öblözet esetén áll fent. A 9 objektumból csak 4 keveredik „gyanúba”, s csak kettő esetén jelentős az eltérés. A 9 objektumból csak 4 keveredik „gyanúba”, s csak kettő esetén jelentős az eltérés. Ez a módszer a kimutatásra véleményem szerint jónak bizonyult. Ez a módszer a kimutatásra véleményem szerint jónak bizonyult.

9 Ajánlások megfogalmazása (KÖVETKEZTETÉS) : Az eredményből az következik, hogy érdemes volt elkészíteni ezt a feladatot. Az eredményből az következik, hogy érdemes volt elkészíteni ezt a feladatot. Rávilágított arra, hogy a szakértő(k) a két eltérő öblözetnél nem jól dolgozott(tak). Rávilágított arra, hogy a szakértő(k) a két eltérő öblözetnél nem jól dolgozott(tak). Ha valaki így utólag ellenőrizni szeretné az öblözeteket, ez szerintem egy jó módszer. Ha valaki így utólag ellenőrizni szeretné az öblözeteket, ez szerintem egy jó módszer. De az is hozzátartozik, hogy nem mindegyik tulajdonság alkalmas a megoldás bemutatására: ebben az esetben csak a javasolt optimális fejlesztés által érintett védvonalhossz adatai, a népesség, illetve a veszélyeztetett terület adatai „változtak”. De az is hozzátartozik, hogy nem mindegyik tulajdonság alkalmas a megoldás bemutatására: ebben az esetben csak a javasolt optimális fejlesztés által érintett védvonalhossz adatai, a népesség, illetve a veszélyeztetett terület adatai „változtak”.

10 Irodalomjegyzék: Vásárhelyi- terv továbbfejlesztése (2002) Budapest (Internet: http://http://www.vizugy.hu/vasarhelyi/doc/doc.htm letöltve: 2008. 03. 30.) Vásárhelyi- terv továbbfejlesztése (2002) Budapest (Internet: http://http://www.vizugy.hu/vasarhelyi/doc/doc.htm letöltve: 2008. 03. 30.)http://www.vizugy.hu/vasarhelyi/doc/doc.htm Az árvíz fogalma (2002) Budapest (Internet: http://hu.wikipedia.org/wiki/Árvíz letöltve: 2008. 03. 30.) Az árvíz fogalma (2002) Budapest (Internet: http://hu.wikipedia.org/wiki/Árvíz letöltve: 2008. 03. 30.) http://hu.wikipedia.org/wiki/Árvíz A Vásárhelyi-terv: a tiszai árvízvédelmi rendszer továbbfejlesztése (2002) Budapest (Internet: http://www.aquadocinter.hu/themes/Vasarhelyi/Vasa rhelyi_terv.htm letöltve: 2008. 04. 15.) A Vásárhelyi-terv: a tiszai árvízvédelmi rendszer továbbfejlesztése (2002) Budapest (Internet: http://www.aquadocinter.hu/themes/Vasarhelyi/Vasa rhelyi_terv.htm letöltve: 2008. 04. 15.) http://www.aquadocinter.hu/themes/Vasarhelyi/Vasa rhelyi_terv.htm http://www.aquadocinter.hu/themes/Vasarhelyi/Vasa rhelyi_terv.htm


Letölteni ppt "Az árvíz Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam."

Hasonló előadás


Google Hirdetések