Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vége a félévnek, jöhet egy kis pihenés. Vagy mégse?!?! Megvolt az els ő gazdasági informatika óra… Mindenki fejét a nagy homály lepte el a feladat hallatán.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vége a félévnek, jöhet egy kis pihenés. Vagy mégse?!?! Megvolt az els ő gazdasági informatika óra… Mindenki fejét a nagy homály lepte el a feladat hallatán."— Előadás másolata:

1 Vége a félévnek, jöhet egy kis pihenés

2 Vagy mégse?!?! Megvolt az els ő gazdasági informatika óra… Mindenki fejét a nagy homály lepte el a feladat hallatán és mindenkiben a következ ő kérdés merült fel : TESSÉK??? EZ NEM VILÁGOS!!!

3 Nézzük mik lesznek a teend ő im: Azt hiszem hazamegyek és át kell gondolnom, hogy most mi is ez a rejtélyes feladat, amit meg kellene csinálni félév végére… A követelményrendszerrel már tisztában vagyok, már csak a feladatot kell megértenem Ez már fél siker!!!

4 Akkor kezdjük el olvasni a feladatot Szerepel itt valami pivot, coco, meg solver és az egyetlen amit értek, hogy meta adatbázist kell csinálni valamir ő l, és err ő l majd szakért ő i rendszert is kell csinálni De mir ő l is? Nekem kell majd témát választanom. Ezen még nem gondolkoztam el, mi legyen az.

5 Azt hiszem dereng a feladat Ha jól értem keresnem kell valakit akinek dolgozok ebben a félévben Ez még menni fog és már lesz témám is Aztán a választott témámról kell csinálni egy meta adatbázist, amit pivot táblába kell foglalni és coco elemzéssel megoldani, ennek végén pedig szakért ő i rendszert készíteni

6 Már a témámat is tudom! Úgy döntöttem az alaplapokról írok erre minden számítógép felhasználónak szüksége van, és már meg is találtam hozzá a harmadik személyt

7 Akkor most lássunk neki El ő ször is megcsináltam a meta adatbázist, amibe különböz ő attribútumok szerint hasonlítottam össze a kiválasztott alaplapokat Objektumoknál felsoroltam a kiválasztott alaplapokat, az attribútum oszlopba a szempontokat ami alapján vizsgáltam ő ket, értékbe az értékeket, a dimenzióba pedig ezeknek a mértékegységeit, majd a forráshoz, a honlap címet írtam

8 A meta adatbázis után a pivot táblát készítettem el kimutatás varázsló segítségével A pivot tábla elkészítése Az adatok- kimutatásra kattintva kiválasztom a számomra megfelelő típust, vagyis az alapbeállítást. majd a data munkalapon kijelöltem a kimutatáshoz szükséges adatokat majd megadom azt a munkalapot amelyre a kimutatást el kívánom helyezni, ezt követően az oldal területre elhelyezem a szükséges információkat, a sorok területére ugyanezt megteszem az oda illő szükséges adatokkal, végül elhelyezem az oszlopok területét és az adatterületet is kitöltöm az információkkal.

9 A coco elkészítése A coco elkészítésénél táblázatba foglaltam az adatokat, ezután sorszám függvénnyel sorba raktam az adatokat, és a sorok végén az összesenhez szum függvénnyel kiszámoltam a sorok összegét, majd egy táblázatot feltöltöttem 0-ákkal


Letölteni ppt "Vége a félévnek, jöhet egy kis pihenés. Vagy mégse?!?! Megvolt az els ő gazdasági informatika óra… Mindenki fejét a nagy homály lepte el a feladat hallatán."

Hasonló előadás


Google Hirdetések