Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A vizek falva Kiselőadás 2010. Szegvár A Kórógy és a Kurca szegletében fekszikA Kórógy és a Kurca szegletében fekszik A vizek falva nevet a következő.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A vizek falva Kiselőadás 2010. Szegvár A Kórógy és a Kurca szegletében fekszikA Kórógy és a Kurca szegletében fekszik A vizek falva nevet a következő."— Előadás másolata:

1 A vizek falva Kiselőadás 2010

2 Szegvár A Kórógy és a Kurca szegletében fekszikA Kórógy és a Kurca szegletében fekszik A vizek falva nevet a következő folyóknak, tavaknak köszönheti:A vizek falva nevet a következő folyóknak, tavaknak köszönheti: Kórógy, Kórógy-tóKórógy, Kórógy-tó KurcaKurca TiszaTisza Lándor-tóLándor-tó Termál vízTermál víz

3 A Kurca Az első hivatalos okmány 1075-ből való I. Géza királyunktól maradt ránkAz első hivatalos okmány 1075-ből való I. Géza királyunktól maradt ránk Curicea (tyúk) szóból származik a neveCuricea (tyúk) szóból származik a neve Területe 11,2 haTerülete 11,2 ha Élővilága: sás-nád, vízben hínár, ponty, csuka, amur, süllő, harcsa, balin, compó, keszegfélékÉlővilága: sás-nád, vízben hínár, ponty, csuka, amur, süllő, harcsa, balin, compó, keszegfélék

4 A Kórógy Élővilága: keszegfélék, kárász, ponty, amúrÉlővilága: keszegfélék, kárász, ponty, amúr Neve a Courueg (feketügy) szóból származikNeve a Courueg (feketügy) szóból származik

5 A Kórógy-tó Területe 1,2 haTerülete 1,2 ha Mesterséges tóMesterséges tó Élővilága: ponty, amur, kárász, keszegfélék, süllő, csuka, törpeharcsa, harcsaÉlővilága: ponty, amur, kárász, keszegfélék, süllő, csuka, törpeharcsa, harcsa A helyi Tó-fesztivált is itt rendezik a falu névadásának tiszteletéből…….A helyi Tó-fesztivált is itt rendezik a falu névadásának tiszteletéből…….

6 Lándor-tó Területe: 20 ha Élővilága: ponty, amúr, kárász, keszeg, süllő, harcsa, nádas, gyékényes

7 Tisza Hossza 962 kmHossza 962 km Magyarországi szakasza 597 kmMagyarországi szakasza 597 km Vízgyűjtő területe 157 000 km 2Vízgyűjtő területe 157 000 km 2 Szegváron található a holtág egy részeSzegváron található a holtág egy része Valamint az élő Tisza itt húzódik, ebből a részből strandot alakítottak ki…..Valamint az élő Tisza itt húzódik, ebből a részből strandot alakítottak ki…..

8 Termál víz A szegvári Primör Profit üvegházait a mai napig a településen található termálvízzel fűtik sőt az ásványi anyagokban gazdag vízzel öntöznek is.A szegvári Primör Profit üvegházait a mai napig a településen található termálvízzel fűtik sőt az ásványi anyagokban gazdag vízzel öntöznek is.

9 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "A vizek falva Kiselőadás 2010. Szegvár A Kórógy és a Kurca szegletében fekszikA Kórógy és a Kurca szegletében fekszik A vizek falva nevet a következő."

Hasonló előadás


Google Hirdetések