Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Folyószabályozás START Kilépés.  Folyószabályozás, hosszabb folyószakaszon, egységes terv alapján, a vízlefolyási vagy hajózási viszonyok megjavítása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Folyószabályozás START Kilépés.  Folyószabályozás, hosszabb folyószakaszon, egységes terv alapján, a vízlefolyási vagy hajózási viszonyok megjavítása."— Előadás másolata:

1 Folyószabályozás START Kilépés

2  Folyószabályozás, hosszabb folyószakaszon, egységes terv alapján, a vízlefolyási vagy hajózási viszonyok megjavítása vagy a partok biztosítása céljából végrehajtott m ű velet.

3  Lényege a folyó vonalának helyes megválasztása, (vonatozás), amire elsôsorban Fargue mutatott rá.

4 Tisza szabályozása  A Tisza hossza valamikor 1419 km volt. Tisza is rengeteg kanyart és mellékágat alakított ki, így gyakoriak voltak az áradások. Gróf Széchenyi István szervezte meg a Tisza szabályozását, ami1846. augusztus 27-én vette kezdetét.

5  A szabályozás eredményeként a folyó új hossza 962 km lett, született 136 km új, épített meder, valamint kialakítottak 589 km holtágat. A folyó esése a kilométerenként 3,7 cm-r ő l 6 cm-re növekedett. VÉGE


Letölteni ppt "Folyószabályozás START Kilépés.  Folyószabályozás, hosszabb folyószakaszon, egységes terv alapján, a vízlefolyási vagy hajózási viszonyok megjavítása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések