Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pénzügyi mítoszok a KKV-szektorban. Csapajev Kft. Konfliktusforrások: 1. Célok hiánya 2. A tervezés hiánya 3. A kiszállási pont hiánya 4. A szakember.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pénzügyi mítoszok a KKV-szektorban. Csapajev Kft. Konfliktusforrások: 1. Célok hiánya 2. A tervezés hiánya 3. A kiszállási pont hiánya 4. A szakember."— Előadás másolata:

1 Pénzügyi mítoszok a KKV-szektorban

2 Csapajev Kft. Konfliktusforrások: 1. Célok hiánya 2. A tervezés hiánya 3. A kiszállási pont hiánya 4. A szakember vállalkozó 5. Mindent házon belül 6. Minden pénzt kivenni 7. Mindent visszaforgatni 8. Nincs menekülési útvonal

3 Cégünk működésének és fejlődésének alapvető problémái saját személyiségünkből fakadnak. Cég = énhatár kiterjesztés. A határaimat (ható köreimet) kiterjesztem, és ez visszahat rám. Ezáltal tapasztalok, jó esetben fejlődök, határaimat jobban kiterjeszthetem. Tehát, ha én fejlődök, akkor a cégem is fejlődik. A cégnek, ahogy az embernek is életciklusaik vannak. Ennek felismerése a pénzügyi tervezés alapja. Ezekben a ciklusokban eltérő működést produkál, és különböző pénzügyi igényei vannak.

4 A cég tehát, egy személyes ügy, tele lelki folyamatokkal, szellemi erőfeszítésekkel. Ha ennyire személyes ügy, meg kell fogalmaznunk: MI A SZEMÉLYES CÉLUNK A CÉGÜNKKEL. Milyen a jó cél? 1.Kellően nagy. 2.Konkrét. 3.Határidőhöz kötött. 4.Jól ellenőrizhető. 5.Részcélokra bontható. Milyen típusai vannak? 1.Üzleti célok. 2.Anyagi célok. 3.Karrier célok. 4.Önismereti, lelki, szellemi fejlődéssel kapcsolatos célok. 5.Csapajev-féle célok.

5 A tervezésnek a célokból kell kiindulnia. Ideális esetben. Az is egy módszer, hogy felmérjük az aktuális lehetőségeinket, a piaci környezetet és ehhez mérten állítunk fel rövid és hosszútávú célokat. Ez a kishitű verzió. De ez is jobb mint a semmi. Még Csapajev is tudott távlatokban gondolkodni. A heti, a havi, az éves pénzügyi folyamatokat is meg kell tervezni. Ez nem csak a cash-flow managementet jelenti. Controlling és komplex vállalatirányítási szoftverek segítik a vezetők munkáját. Ki kell használni az ezekben rejlő lehetőségeket.

6 Mi lehet kiszállási pont? A kiszállási ponthoz pénzügyi célok is kapcsolódnak. Hozzuk összhangba a saját és a cégünk életciklusát! Építsünk fel passzív jövedelmet! Hogyan juthatunk a csúcsra? Legyen protokoll mindenhez. Ez az út a franchise felé. Előnyei: átlátható működés, jól átadható, delegálható feladatok, gyors betanítás, vonzó a befektetőknek, passzív jövedelem a franchise-jogokból. A franchise-szerű működés a legjobb út a tőzsdei bevezetéshez.

7 A legtöbb vállalkozást egy szakma kiemelkedő képviselője indítja, de a vállalkozásban a szakterülettel kapcsolatos ismeretek megléte csak egy feltétel a sok közül. A cégben minden területhez tartozik egy önálló szakma. A könyveléssel megbízunk egy könyvelőt, de a marketinget magunk tervezzük…? A takarítással megbízunk egy takarítót, de a pénzügyi konstrukciók megtervezéséhez sajnáljuk a független szakértő tiszteletdíját, és magunk barkácsolunk…? Amiben igaza van Wolf Gáboréknak, és amiben nincs. A külső szakértőnek két lényeges tulajdonsága van: 1.Külső 2.Szakértő Vegyünk igénybe céggondozást! Kolja, a szárnysegéd, vagy Viktor a takarító segít!

8 Létezik az a pont, amikor a kiszervezés az olcsóbb megoldás. Ráadásul a legtöbb szakértői segítség idényjellegű. Melyek a kiszervezés előnyei: 1.Nincsennek bérköltségei. 2.A felelősség megosztható. 3.A fő profilra lehet koncentrálni. 4.Jobb minőségű szolgáltatáshoz juthatunk. 5.Jobb érdekérvényesítési lehetőség az alvállalkozóval szemben. 6.Sokszor lényegesen olcsóbb.

9 Ha már jobban megy: Összekeverjük a saját pénzünket a cégpénzzel. Utólag próbáljuk betömni a pénzkivét ütötte lyukakat. Semmit nem teszünk félre. Személyes napi célokra használjuk a cégpénzt. Tervek, tervek, tervek és protokollok!

10 Egy korai mítosz a kezdő vállalkozóktól. Elrettentő példák… Akkor hova tegyük a pénzt, ha van? Magánvagyon felépítése cégpénzből, kedvező adózással. Pl. ingatlanlízing, kiküldetési rendelvény Általános tartalék, céltartalék. Fejlesztés. Befektetés. (Vigyázzunk a profilbővítéssel!) Pénzügyi befektetések. A bankokat felejtsük el. Cégeknek nincs OBA. A megoldás a private banking. De itt is él a szabály: FÜGGETLEN SZAKEMBER KELL.

11 Ha eljön Joe Black… Várjuk felkészülve. Mi a teendő NAV-vizsgálat esetén? A kockázatporlasztás lehetőségeit itt is mérlegeljük. Hogyan lehet cégpénzt legálisan külföldre kihelyezni? Indítsunk-e külföldi vállalkozást? Mire jó egy angol cég? (Lerohanhatjuk vele Franciaországot! ) Az angol adórezidensi státus előnyei.


Letölteni ppt "Pénzügyi mítoszok a KKV-szektorban. Csapajev Kft. Konfliktusforrások: 1. Célok hiánya 2. A tervezés hiánya 3. A kiszállási pont hiánya 4. A szakember."

Hasonló előadás


Google Hirdetések