Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6."— Előadás másolata:

1 A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.

2 Ma már egy táblázat segítségével könnyebben átláthatjuk a dolgokat. Ebben a bemutatóban megmutatom, hogyan formázhatjuk meg egyszerűen és könnyen ezeket a segítőkész táblázatokat.

3 A táblázat beszúrása A dokumentumban a Táblázat menüpontnál a Beszúrás / Táblázatra kell rámenni.

4 Az itt megjelenő kisablakban kell megadni az oszlopok és a sorok számát. Majd az automati- kus műkö- dést is.

5 Gyakorlat Gyakorlásként szórjunk be egy 2x2-es táblázatot! Majd írjuk bele az alábbi szöveget:

6 Ha a bal felső sarokban lévő keresztre duplán kattintunk akkor megjelenik egy ablak ahol lerövi- díthetjük az osz- lop szélességét.

7 A sorok magasságát is ennél az ablaknál állíthatjuk be, csak a sor fülnél.

8 Adjunk hátteret a cellának! Jelöljük ki az alma feliratú cellát a bal alsó saroknál. Majd jobb gomb- bal kattintunk és a Szegély és min- tázatra kattintsunk.

9 Itt a Mintázat fület választjuk. Ott egy kívánt színt, és már is színes lesz a cella háttere.

10 Szövegirány Nem csak színt, de a szöveg irányát is megváltoztathatjuk. Jelöljük ki a cellát és jobb gombnál a Szövegirányt kell választani. Három lehetőség közül le- het választani.

11 Cellaigazítás Jobb gombbal kattintunk bele a cellába, és a Cellaigazításra rámegyünk. 9 féléből választhatunk.

12 A táblázatnak szegélyt is adhatunk! Kattintsunk a táblázatba jobb gombbal, és a Szegély és mintázatra menjünk ismét. Külön beállíthatjuk, hogy kívül vagy belül vagy esetleg minden- hol legyen szegély.

13 Állítsunk be belül szaggatottat, kívül pedig vastag szegélyt.

14 Bővítés Ha kevés a sor vagy az oszlop, akkor a Táblázat menüpontnál, a Beszúrás / Sor alá vagy fölé vagy Oszlop fölé vagy alára mehetünk.

15 Törlés A Táblázat menüpontnál a Törlésnél törölhetjük az oszlopot, sort, cellát vagy esetleg az egész táblázatot is.

16 Egyesítés Jelöljük ki az alsó két cellát. Jobb gombbal kattintunk és rámegyünk a Cellák e- gyesítésére és a két cel- lából egy cel- lát kapunk.

17 Remélem sikerült könnyen megtanulni a táblázatok kezelését. Én is hamar megtanultam. Nem nehéz. Sok sikert kívánok a további változtatásokhoz!

18


Letölteni ppt "A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6."

Hasonló előadás


Google Hirdetések