Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza."— Előadás másolata:

1 Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza

2 A kereső programot úgy is nevezik hogy keresőmotor. A keresőmotor nagyon népszerű, világszerte használják.

3 Keresőprogram Leggyakrabban használt keresőprogramok Google, Yahoo.

4 Google 1996-ban jött létre,a Stanford Egyetemen. A google - be beírjuk azt amit keresünk és pillanatok alatt kapunk választ.

5 Google Egyike a leggyorsabb keresőknek, amely a legnagyobb adatbázisban keres. Magyar illetve román nyelvű felülete is van. Az eredményt az oldalak népszerűségi fokának megfelelően jeleníti meg.

6 Yahoo A Yahoo szintén népszerű, de leginkább a partnerek kapcsolattartására használt program. California Santa Clara – ban 1995 – ben alapították.

7 Yahoo A honlapokat kategóriák szerint csoportosították. Megengedi, hogy csak adott nyelvű honlapokon keressünk.

8 Mi a különbség a Google és a Yahoo között? Google −nagyobb a tartalmi köre, −nem csak kommunikálni lehet vele hanem videókat és sok más dolgot lehet megnézni. Yahoo −kisebb a tartalmi köre, −leginkább csak személyeket lehet keresni vele.

9 A kereső programoknak lehetnek hátrányai is! -Ha valamit leakarunk tölteni akkor vírusok kerülhetnek a számítógépre. -Google: -nem végez szócsaládok szerinti keresést, -nem tesz különbséget kis és nagybetűk között. -nem érzékeny az ékezetekre.

10 TUDNIVALÓK ___________________ Jól válasszuk meg, hogy milyen kereső programokat alkalmazunk. A kereső programokat ne terheljük túl mert akkor a számítógép lelassulhat. Figyeljünk a figyelmeztető hirdetésekre is letöltés közben.

11 Feladat Keressünk rá a „keresőprogramok’’ kifejezésére két különböző keresőprogramot használva! (például Google és Yahoo)

12 Eredmény - Google

13 Eredmény - Yahoo

14 Következtetés Mivel más szempontok szerint válogatnak, más adatbázisokból, a különböző keresőmotorok, más-más eredményeket adnak.

15 Hivatkozások Mariana Miloşescu: Az informatika és kommunikáció technológiája, Corvin kiadó, 2007 http://hu.wikipedia.org/wiki/Keresőmotor http://www.intergroup.hu/keresoprogramok http://webni.innen.hu/Keresőoldalakösszehas onlítása2005Február

16 Köszönjük a figyelmet


Letölteni ppt "Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza."

Hasonló előadás


Google Hirdetések