Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Herman Ottó Általános Iskola

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Herman Ottó Általános Iskola"— Előadás másolata:

1 Herman Ottó Általános Iskola
A Passzívház Készítette: Szabó Dániel Felkészítő tanár: Felföldi Istvánné Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály AMI Miskolc 2013.

2 Tartalomjegyzék Mi is az a passzívház?
Hogyan tervezik a passzívházakat? Így néz ki a passzívház!! Lássuk miért jobb a passzív ház? Képek Az én véleményem passzívházakról A Passzívház költségvetései Ha szeretnéd megtekinteni egy passzívház építését akkor kattintson a linkre!! Linkek S Végül

3 Mi is az a passzívház? Tudja meg most!
Azért nevezik passzívháznak mert nem kell egyfolytában fűteni, szinte egyáltalán nincs szükség aktív fűtésre. A passzívházakat az építésénél igyekeznek kevesebb hő veszteséggel járó alapokkal megtervezni,s a háztartási cikkekből áramló hőenergiát megtartani.

4 Hogyan tervezik a passzívházakat?
jó alapzattal látják el, a természeti jelenségek ellen nagyszerű nyílászárókkal a kisebb hőveszteség érdekében megtervezése egyszerűnek tűnik, de alapos tervezést és a részletekre való odafigyelést igényel

5 Így néz ki a passzívház!!

6 Lássuk miért jobb a passzív ház?
A passzívházban a kellemes hőmérséklet folytonos fűtési és hűtési rendszer nélkül elérhető, A passzívház olyan épület, amelynél 80-90%-kal alacsonyabb az üzemeltetési költség ugyanakkor jobb a komfortérzés, illetve az életminőség, Extra kevés fűtési költség, A kiemelkedő szigetelésnek köszönhetően a határoló falak belső felületi hőmérséklete megegyezik a belső levegő hőmérsékletével, Nem alakul ki huzat, sem hideg sugárzás, Egész évben friss levegő minden lakóhelyiségben, Szabályozott a páratartalom és penészedés nem alakul ki az épületben, a szellőző rendszer kiszűri a bejövő levegőben található pollenek 70%-át.

7 Az épület tájolása, a nyílászárók optimális megválasztása és az árnyékolástechnika fontos szerepet játszik egy passzívház életében. Egy ilyen házban az extra vastag szigetelések, a párazárás, a tökéletes légtömörség miatt a megfelelő tiszta levegőről egy hő visszanyerős szellőztető berendezés gondoskodik. Tehát a szellőztetésből eredő veszteség 90-95%-a is visszanyerhető ilyen formában és az épületben nincs párásodás!

8 Képek

9

10 Az én véleményem passzívházakról
Szerintem az egyik legjobb építésű ház bár még drága, de az évek hosszú során behozza az árát. S végül környezetet kémélő kisebb rezsivel járó lakás.

11 A Passzívház költségvetései
Pénzügyileg: 80%-kal kevesebbet kell fizetni a készpénz átutalási számlák után. Élettani: kevesen tudják, hogy az épületben lévő alkotóelemek gázainak vagy gőzeinek kibocsátása az emberi szervezet számára nem egészséges. Azonban a szellőztetések között az épületben lakó emberek életvitele okán megemelkedik a szén-dioxid és a páratartalom.

12 Környezetvédelmi: Mivel a passzívházban nincs szükség kályhára, nincs szükség gázra vagy egyéb tüzelőanyagra sem, ezáltal mintegy 90°%-kal alacsonyabb a mérges gáz kibocsátás. S végül de nem utolsó sorban egy elgondolkodtató eszmefuttatás az egyén, a társadalom és a természet viszonyáról

13 Ha szeretnéd megtekinteni egy passzívház építését akkor kattintson a linkre!!

14 Felhasznált irodalom http://www.passzivhazak.hu/

15  Köszönöm hogy megtekintettétek a bemutatómat 


Letölteni ppt "Herman Ottó Általános Iskola"

Hasonló előadás


Google Hirdetések