Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Passzívház Készítette: Szabó Dániel Felkészítő tanár: Felföldi Istvánné Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály AMI Miskolc 2013.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Passzívház Készítette: Szabó Dániel Felkészítő tanár: Felföldi Istvánné Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály AMI Miskolc 2013."— Előadás másolata:

1 A Passzívház Készítette: Szabó Dániel Felkészítő tanár: Felföldi Istvánné Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály AMI Miskolc 2013.

2 Tartalomjegyzék Mi is az a passzívház? Hogyan tervezik a passzívházakat? Így néz ki a passzívház!! Lássuk miért jobb a passzív ház? Képek Az én véleményem passzívházakról A Passzívház költségvetései Ha szeretnéd megtekinteni egy passzívház építését akkor kattintson a linkre!!Ha szeretnéd megtekinteni egy passzívház építését akkor kattintson a linkre!! Linkek S Végül

3 Mi is az a passzívház? Tudja meg most!  Azért nevezik passzívháznak mert nem kell egyfolytában fűteni, szinte egyáltalán nincs szükség aktív fűtésre.  A passzívházakat az építésénél igyekeznek kevesebb hő veszteséggel járó alapokkal megtervezni,s a háztartási cikkekből áramló hőenergiát megtartani.

4 Hogyan tervezik a passzívházakat?  jó alapzattal látják el, a természeti jelenségek ellen  nagyszerű nyílászárókkal a kisebb hőveszteség érdekében  megtervezése egyszerűnek tűnik, de alapos tervezést és a részletekre való odafigyelést igényel

5 Így néz ki a passzívház!!

6 Lássuk miért jobb a passzív ház?  A passzívházban a kellemes hőmérséklet folytonos fűtési és hűtési rendszer nélkül elérhető,  A passzívház olyan épület, amelynél 80-90%-kal alacsonyabb az üzemeltetési költség ugyanakkor jobb a komfortérzés, illetve az életminőség,  Extra kevés fűtési költség,  A kiemelkedő szigetelésnek köszönhetően a határoló falak belső felületi hőmérséklete megegyezik a belső levegő hőmérsékletével,  Nem alakul ki huzat, sem hideg sugárzás,  Egész évben friss levegő minden lakóhelyiségben,  Szabályozott a páratartalom és penészedés nem alakul ki az épületben, a szellőző rendszer kiszűri a bejövő levegőben található pollenek 70%-át.

7 Az épület tájolása, a nyílászárók optimális megválasztása és az árnyékolástechnika fontos szerepet játszik egy passzívház életében. Egy ilyen házban az extra vastag szigetelések, a párazárás, a tökéletes légtömörség miatt a megfelelő tiszta levegőről egy hő visszanyerős szellőztető berendezés gondoskodik. Tehát a szellőztetésből eredő veszteség 90-95%-a is visszanyerhető ilyen formában és az épületben nincs párásodás!

8 Képek

9

10 Az én véleményem passzívházakról Szerintem az egyik legjobb építésű ház bár még drága, de az évek hosszú során behozza az árát. S végül környezetet kémélő kisebb rezsivel járó lakás.

11 A Passzívház költségvetései Pénzügyileg: 80%-kal kevesebbet kell fizetni a készpénz átutalási számlák után. Élettani: kevesen tudják, hogy az épületben lévő alkotóelemek gázainak vagy gőzeinek kibocsátása az emberi szervezet számára nem egészséges. Azonban a szellőztetések között az épületben lakó emberek életvitele okán megemelkedik a szén-dioxid és a páratartalom.

12 Környezetvédelmi: Mivel a passzívházban nincs szükség kályhára, nincs szükség gázra vagy egyéb tüzelőanyagra sem, ezáltal mintegy 90°%-kal alacsonyabb a mérges gáz kibocsátás. S végül de nem utolsó sorban egy elgondolkodtató eszmefuttatás az egyén, a társadalom és a természet viszonyáról

13 Ha szeretnéd megtekinteni egy passzívház építését akkor kattintson a linkre!! http://www.youtube.com/watch?feature=play er_embedded&v=eEeyVq2zZzY

14 Felhasznált irodalom http://www.passzivhazak.hu/ http://www.passzivhaz-magazin.hu/ http://www.google.hu/search?hl=hu&gs_rn=3&gs_ri=psy - ab&cp=10&gs_id=17&xhr=t&q=passz%C3%ADvh%C3% A1z&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42452523,d. Yms&biw=1366&bih=677&um=1&ie=UTF- 8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=1dEcUeuBD pGVswbGyIHgAQ#imgrc=u2yRi5LEAye6BM%3A%3BR njx1sTZFTtnTM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.proid ea.hu%252Ftermekinformacio-4%252Fbauland- passzivhaz-tervezoi-szoftver- 3495%252Fbauland_archicad_tervezoi_program3.jpg% 3Bhttp%253A%252F%252Fwww.proidea.hu%252Fterm ekinformacio-4%252Fbauland-passzivhaz-tervezoi- szoftver-3495.shtml%3B300%3B225

15 Köszönöm hogy megtekintettétek a bemutatómat


Letölteni ppt "A Passzívház Készítette: Szabó Dániel Felkészítő tanár: Felföldi Istvánné Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály AMI Miskolc 2013."

Hasonló előadás


Google Hirdetések