Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mi a SolarWall? Egyszerűen felszerelhető, nagyon kedvező a megtérülése, csökkenti az üvegházhatást növelő gázok kibocsátását, kisebb energiaköltség,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mi a SolarWall? Egyszerűen felszerelhető, nagyon kedvező a megtérülése, csökkenti az üvegházhatást növelő gázok kibocsátását, kisebb energiaköltség,"— Előadás másolata:

1

2

3 Mi a SolarWall? Egyszerűen felszerelhető, nagyon kedvező a megtérülése, csökkenti az üvegházhatást növelő gázok kibocsátását, kisebb energiaköltség, hatékonyabb szellőztetés. Számtalan beruházó, építtető és üzemeltető választása 25 országban. Javítja az épület hőszigetelését, csökkenti a veszteségeket, javítja a beltéri levegő minőségét. 5 - 25° C-os hőmérséklet növekedés a külső hőmérséklethez képest Költségcsökkentés, 2-3 GJ per m2 Napenergia-, és az épület hőveszteségének hasznosítása Vízálló anyagok, nem igényel karbantartást Akár 80% hatékonyság

4 Mi a SolarWall? 1990-es években történt megjelenése óta a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség a legkülönbözőbb klimatikus viszonyok között vizsgálta, és a valaha tervezett leghatékonyabb aktív szolár rendszernek találta. Nincs átalakítási veszteség. Minden °C hőfoknövekedés csökkenti az energiafelhasználás költségeit. A leghidegebb hónapokban is képes számottevő energia megtakarításra. Télen fűt, nyáron árnyékol és légáramot generálva hűt. Csökkenti a falak hőveszteségét, hőszigetel.

5 Bárhol ahol fűteni kell !
Hol alkalmazható? Kereskedelmi épületek Ipari létesítmények Irodaházak Lakóépületek Középületek Iskolák Kórházak Ahol légfűtést alkalmaznak. Bárhol ahol fűteni kell ! Elsődlegesen a levegő előmelegítésére alkalmas, így olyan létesítményeknél alkalmazható, ahol van, vagy egyszerűen kiépíthető a légtechnikai rendszer. A megtérülés annál kedvezőbb, minél nagyobb a szellőztető friss levegő igénye, minél korszerűtlenebb a hőszigetelés, és kedvező a benapozás.

6 Alkalmazási példák Kereskedelmi épületek Ipari létesítmények
Irodaházak Lakóépületek Középületek Iskolák Kórházak

7 Hol helyezhető el? Hol helyezhető el? Ferde tetőn Lapos tetőn
Oldalfalon Hol helyezhető el?

8 Felszerelés A Solarwall anyaga lehet alumínium vagy galvanizált acél.
A panelek az épület falától 15 – 25 cm távolságban kerülnek felszerelésre A panelek a falra közvetlenül felszerelt keretre rögzíthetők A már meglévő nyílászárók körbe ill. beépíthetők Az épület meglévő ventillációs rendszeréhez csatlakoztatható Már meglévő vagy épülő létesítményekhez egyaránt alkalmazható A Solarwall anyaga lehet alumínium vagy galvanizált acél. A konzolok galvanizált acélból készülnek. A konzolok és rögzítők elhelyezése specifikusan az épületre jellemző módon történik. A falazat optimális esetben déli fekvésű, és nem árnyékolt felület.

9 Trapéz vagy szinuszos lemezfalra történő felszerelés
Légbeejtő Légbeejtő Függőleges profilok Függőleges profilok Keret és konzolok Keret és konzolok Vízszintes profilok Vízszintes profilok SolarWall panelek és záróelemek SolarWall panelek és záróelemek A Solarwall színe alkalmazkodik az épület megjelenéséhez. Azonban figyelembe kell venni, hogy sötétebb színek alkalmazásával kisebb felület elegendő, mert azok abszorpciós tényezője jobb. Leghatékonyabb szín a matt fekete.

10 Hogyan működik? A Solarwall abszorber felületén elnyeli a napsugárzást. A perforáción keresztül haladva a levegő felmelegszik. A Solarwall mögött kialakult légcsatornában tovább hevül, és előmelegített friss levegőként áramlik tovább a légkezelőbe. A Solarwall anyaga perforált síklemez, ami festett , időjárásálló abszorber felülettel van ellátva. A perforációk mérete általában 1-1,5mm. Ezek száma és elhelyezkedése, illetve a Solarwall faltól való távolsága határozza meg a Solarwall működési karakterisztikáját.

11 Hogy működik a SolarWall®?
OLDALSÓ ÉPÍTÉSŰ NYÁRI BY-PASS LÉGKEZELŐ EGYSÉG LÉGELOSZTÓ RENDSZER SOLARWALL PANELEK FRISS HIDEG LEVEGŐ 15-25 cm LÉGRÉS A FELMELEGÍTETT KÜLSŐ LEVEGŐ KERESZTÜLHALAD AZ ABSZORBEREN FÚRAT LÉGBEÁRAMLÁSHOZ SZÍVOTT TÉR

12 FŰTÉSI SZEZONBAN A SolarWall javítja a hőszigetelés hatékonyságát Az épület veszteséghőjét újrahasznosítja Négyzetméterenként 2-3 GJ energiamegtakarítást eredményez Éjszakai üzemben, ha a légbeszívás nem működik, akkor az álló levegő hőszigetelő képessége késlelteti az épület kihűlését, növeli a hőtárolás idejét. A Solarwall a többi napenergiás rendszerrel szemben borús időben is generál megtakarítást, a falak hőveszteségének visszaforgatásával. Természetesen ez alacsonyabb, mint a szoláris nyereség.

13 A SolarWall rendszer hatékonysága Az épületfelügyeleti rendszer adatai alapján
Napos téli időszakban előfordul, hogy a légkezelőben nincs szükség ráfűtésre, mert az előmelegített levegő nem igényel további hőmérséklet emelést. Márciusban ez egész napokat jelenthet. Minél nagyobb az igényelt friss levegő mennyisége, annál több megtakarítás érhető el.

14 Egy napon belüli hőmérséklet lefolyás (Jan 19 - napsütéses)
dátum A hőfokemelkedés mértéke nem függ a külső hőmérséklettől. Napos időben a SolarWall kiválóan teljesít. Nem fagyveszélyes, üzemeltetése egyszerű. Kedvező időjárási viszonyok mellett télen sem ritka, hogy 25-30°C-al megemeli a külső levegő hőmérsékletét.

15 FŰTÉSI IDŐSZAK jelleggörbe (Jan 3-10)
°C dátum A bemutatott téli időszakban a külső hőmérséklet folyamatosan nagyon alacsony volt, csak egy esetben haladta meg a fagypontot! Ennek ellenére látható, hogy a SolarWall jelentős hőfokemelést produkált több napon át.

16 A SolarWall nyáron passzív hűtést biztosít.
NYÁRI IDŐSZAKBAN A SolarWall árnyékolja a falat – a hűtési igény csökken Az épület hűvösebb levegőjét, veszteséghőjét újrahasznosítja Passzív hűtőként működve hűti a falat (kéményhatás) Éjszaka intenzívebb hűtést biztosít A SolarWall nyáron passzív hűtést biztosít. A konstrukció és a felhasznált anyagok miatt, megvéd a nyári túlhevüléstől. Nyári üzemben kisebb hőmérsékletemelkedést produkál, mint télen, (például télen: 0°C->27°C nyáron 34°C ->53°C) szemben az üveg felületekkel, vizes kollektorokkal.

17 Nyári hőmérséklet diagram
A SolarWall nyáron passzív hűtést biztosít. A konstrukció és a felhasznált anyagok miatt, megvéd a nyári túlhevüléstől. Szemben az üveg felületekkel, vizes kollektorokkal, a Solarwall nyári üzemben kisebb hőmérsékletemelkedést produkál, mint télen.

18 A kollektorok a tetőn helyezkednek el, ideális esetben déli tájolással.
A lemezek alatt kialakuló légcsatornában áramlik a levegő a légkezelő felé. SOLARDUCT Ha a tájolás csak így lehet ideális Nyílászárókkal sűrűn tagolt a homlokzat Ha a homlokzati megjelenésen nem lehet/kívánatos változtatni Ha így gazdaságos

19 Kiegészítő alkalmazások
Ferde tetőre helyezve Magas hőmérsékletű hasznosításnál üveg, szolárüveg mögé helyezve Napelemekkel együtt üzemeltetve Hatásfokjavulás!! (20-30%) Nyáron melegvíz termelésre alkalmas Terményszárítás (szemes és más takarmányok) SOLAR PV/T - napenergiás kapcsolt áram és hőtermelés A napelemek hatásfokát a túlhevülés jelentősen rontja. A Solarduct elvezeti ezt a többlet meleget, és fűtésre hasznosítja. A napelemek hatásfoka így a 10%-ot is meghaladja. Javulnak a megtérülési mutatók, a rendszer összhatásfoka 50%-al javítható, optimális dőlésszöggel még nagyobb szolár nyereség érhető el.

20 MAGYAR FEJLESZTÉSI INTÉZET
KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET! MAGYAR FEJLESZTÉSI INTÉZET Budapest Margit krt. 48.I/8.


Letölteni ppt "Mi a SolarWall? Egyszerűen felszerelhető, nagyon kedvező a megtérülése, csökkenti az üvegházhatást növelő gázok kibocsátását, kisebb energiaköltség,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések