Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Biogazdálkodás. Maga az elnevezés országonként változik (organikus, ill. szerves, biológiai, ökológiai stb.), lényegében azonban ugyanazt jelenti: olyan.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Biogazdálkodás. Maga az elnevezés országonként változik (organikus, ill. szerves, biológiai, ökológiai stb.), lényegében azonban ugyanazt jelenti: olyan."— Előadás másolata:

1 Biogazdálkodás

2 Maga az elnevezés országonként változik (organikus, ill. szerves, biológiai, ökológiai stb.), lényegében azonban ugyanazt jelenti: olyan gazdálkodási rendszereket határoz meg, amelyek tilalmazzák vagy korlátozzák a műtrágyák és egyéb vegyszerek használatát.

3 A biogazdálkodás előnyei a hagyományos gazdálkodással(un. „Ipari gazdálkodással”) szemben: nem szennyezi a talajt és az élővizeket mérgező vegyületekkel a biológiai sokrétűség fenntartására törekszik a növény- és az állatvilágban egyaránt igyekszik a talajszerkezet és a talajban élő szervezetek egyensúlyának fenntartására a szervesanyag-tartalom növelése révén mérsékli az ásványi tápanyagok kilúgozódását, kimosódását a növényvédelemben szintén erősen támaszkodik a természetes egyensúly megőrzésére; ugyancsak természetszerű módszerekkel igyekszik az állandó növényvédőszer-használatot helyettesíteni elsősorban a természetes, a helyi és a megújuló energiatartalékok feltárására törekszik az energiatakarékos módszerek alkalmazása révén is csökkenti a gazdaság függőségét a külső erőforrásoktól.

4 I. A biogazdálkodásban is tápanyagpótlók: Istállótrágya, hígtrágya, vizelet, szalma, tőzeg, gombatrágya, gilisztahumusz, komposzt, húsüzemi és halászati melléktermékek, élelmiszeripari és textilipari melléktermékek, moszatfélék, fűrészpor, forgács, fahamu, természetes foszfátkőzet, lúgsalak, káliumkőzet, kálium-szulfát (ellenőrzés után!), mészkő, magnéziumkőzet, meszes magnéziumkőzet, Epsom-só, gipsz, nyomelemek (bór, réz, vas, mangán, molibdén, cink - ellenőrzés után!), kén (ellenőrzés után!), kőliszt, agyag (bentonit, perlit), kalcium-klorid (ellenőrzés után), elsősorban almafák kezelésére mész- és magnéziumhiány esetén).

5 II. Növényvédő szerek Piretrin-készítmények természetes (krizantém)- alapanyagból (lehetőleg szinergikusan), derris- és kvasszia- készítmények, ryania-készítmények, propolisz, kovaföld, Kőliszt, metilaldehid-készítmények csapdákhoz, Kén, bordói és burgundi lé, nátrium-szilikát, szódabikarbóna, Káliszappan, Feromonok, Bacillus thuringiensis készítmények, víruské szítmények, növényi és állati olajok, paraffinolaj.


Letölteni ppt "Biogazdálkodás. Maga az elnevezés országonként változik (organikus, ill. szerves, biológiai, ökológiai stb.), lényegében azonban ugyanazt jelenti: olyan."

Hasonló előadás


Google Hirdetések