Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TERÜLETVÉDEKEZÉS.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TERÜLETVÉDEKEZÉS."— Előadás másolata:

1 TERÜLETVÉDEKEZÉS

2 Két játékos együttműködésének oktatása a területvédekezés elsajátításának folyamatában

3

4 A két védő egymást biztosító szerepe, pozíciók átvétele
A két védő egymást biztosító szerepe, pozíciók átvétele. A labdához közelebbi védő kilép a labdás ellenfélre, társa pozíciós fedezést ad, míg a labda nélküli ellenfelet is fedezi.

5 Támadó játékos keresztbe történő mozgásánál a társ átveszi a területére érkező ellenfelet.

6 Támadók mögé kerülése esetén amennyiben az akció mindkét védő előtt, látómezőjükben történik, tolódással váltanak pozíciót a védők.

7 A védők elzárása ugyanaz, mint az előző szituációnál.

8 Abban az esetben, ha a támadójátékos a védő mögött indul keresztbe, nem „adhatjuk” át az embert, menni kell vele, míg a társ a labdát támadja meg.

9 mozgásban

10 2:2 elleni játék faljátékos megjátszásával
2:2 elleni játék faljátékos megjátszásával. Támadók célja: a saját (kijelölt) faljátékos megjátszása Védők célja: az átadási irány lezárása, együttes védekezéssel labdaszerzés. A faljátékosok egy 5 méteres sávban mozoghatnak. A terület: 15 x 15 m

11 2:2 elleni játék Támadók célja: minden lehetőségből kapura lőni. Védők célja: labdaszerzés, gyors és együttes védekező tevékenység A kis terület miatt labdaelvesztéskor azonnali visszatámadás. A terület: 20x20 m.

12 2:2 elleni játék adogatókkal A támadó zónában két adogató az oldalvonalon. Cél: a védők az oldalról visszapasszolt labdára is – egymást és a kaput biztosítva – helyezkedjenek. A terület: 20x20 m.

13 . Mint az előző, de az adogatók az alapvonalon helyezkednek. Cél: a védőjátékosok területvédekezése és a visszapasszolt labdáknál a kapus és a terület fedezése

14 Három harmados játék. Cél: védőzónából felpasszolt labda a középső zónába 2:1 elleni játékból.. A középpályás a támadózónában helyezkedő ékjátékost megjátszva és felzárkózik, kialakítva a 2:2 elleni játékot.

15 Négyes védelmi fal

16 Felállás védekezéskor

17

18

19 A támadó helyzete

20

21

22 Mozgás sorozat

23

24

25

26

27 Összeállította: Sümeghy László 2010


Letölteni ppt "TERÜLETVÉDEKEZÉS."

Hasonló előadás


Google Hirdetések