Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása."— Előadás másolata:

1 Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása

2 A pályázati konstrukció céljai A fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó bentlakásos szociális intézményi férőhelyek kiváltása a lakókörnyezetbe integrált elhelyezést nyújtó, széles szolgáltatási kínálattal rendelkező, az öngondoskodásra való képességre épülő és az azt fejlesztő szolgáltatási rendszer irányába történő elmozdulással.

3 A kiváltás célja : a lakók életminőségének javítása életviszonyok humanizálása társadalmi integráció a rossz infrastrukturális adottságok és a hiányos felszereltség megváltoztatása modernizáció

4 Lakók elhelyezése 24 fős lakócentrum 12, 10 és 8 fős lakóotthon 4 és 2 fős lakás Illetve 1 szolgáltatási központ

5 Lakóközösségek kialakítása Saját döntések Párok Szükségletfelmérési eredmények figyelembe vétele Heterogén közösségek

6 Mentori tevékenység szerepe Folyamatos figyelemmel kísérés és ajánlások Dolgozók képzésében, lakók felkészítésében való támpontok Szükségletfelmérés készítése. A szervezetfejlesztés fontosabb elemeinek ismertetése Csapatmunka erősítése, dolgozók „hozzáállásának megváltoztatása” A második mentorálási kör 895 órában zajlott 19 mentor részvételével.

7 Szolgáltatások Jelenleg a szolgáltatásokat az intézmény biztosítja, egyenlőre csak belső igénybevételre. Étkeztetés Házi segítségnyújtás Szállítás Az orvosi ellátás a házi orvoson, illetve szükség esetén az ügyeleten keresztül történik

8 Lakóegységek/szolgáltató központ elhelyezkedése A lakóegységek, lakócentrum és a szolgáltató központ a belvárosban helyezkednek el, egymástól körülbelül 500 méteres távolságon belül. Könnyen megközelíthető, akadálymentes az összes lakóegység, illetve az oda vezető út.

9 Működési ábra lakó egységek szolg. központ Igazgatási egység, lakócentrum

10 Felkészülés I. A lakók felkészítése és a dolgozók képzése 1344 órát jelentett. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a lakók, mind pedig a dolgozók felkészültek a kihívásokra, változásra, de még mindig vannak félelmek melyek a kiköltözés után realizálódhatnak. Lakóegységenként 4 kísérő támogató és egy esetfelelős lesz.

11 Felkészülés II. A mentorok ajánlásait figyelembe vettük a képzések összeállításánál, például az utolsó etapban került be az Esetmegbeszélés tematikája, mely a hiányosságok kiküszöbölésére szolgál. Szintén a jobb felkészülés érdekében szerveztünk a lakóknak intézménylátogatást, mégpedig Mohácsra, ott a már működő támogatott lakhatást ismerhették meg.

12 Kossuth utcai 10 fős otthon

13 Kossuth utcai belső tér

14 Kossuth utcai 2 fős lakás

15 Martinovics utcai 12 fős lakóotthon

16 Martinovics utcai nappali

17 Lakócentrum

18 Petőfi utcai 8 fős lakóotthon

19 Petőfi utcai szoba

20 Sörös Imre utcai 4 fős otthon

21 Sörös Imre utcai nappali

22 Szolgáltató Központ

23 Projektzáró 1

24 Projektzáró 2

25 Projektzáró 3


Letölteni ppt "Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések