Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EgyiptomEgyiptom. Egyiptom Ősi, titokzatos múltunk, Egyiptom.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EgyiptomEgyiptom. Egyiptom Ősi, titokzatos múltunk, Egyiptom."— Előadás másolata:

1 EgyiptomEgyiptom

2 Egyiptom Ősi, titokzatos múltunk, Egyiptom.

3 Fáraók A fáraók olyanok voltak az ősi Egyiptomban, mint napjainkban a királyok. Egyszóval, a fáraó szó „uralkodó”-t jelent. Ők uralkodtak évezredeken át Egyiptomban.

4 Fáraók-Tutanhamon Tutanhamon fáraó Echnaton fáraó fia volt, a 14. dinasztiában élt. Tutanhamon mindössze 9 évesen került a trónra, és 18- 19 évesen, titokzatos módon meghalt. De halálának okára a mai napig sem jöttek rá…

5 Fáraók-Echnaton Echnaton Tutanhamon apja volt. Ő a 14. dinasztia elején uralkodott, fia előtt. Az halálának okát a mai napig homály fedi…

6 Fáraók-Kheops Kheops fáraó volt a legszigorúbb gáraó mindközül. Ő építtette a „Nagy Piramis”-t, amely 21 éven át épült. De szigorúsága miatt a nép nem szerette, akárcsak a saját fia, Khepren fáraó.

7 Fáraók-Khepren Khepren fáraó Kheops fáraó fia volt, de örökölte apjától a szigorúságot. A nép őt sem szerette. Ő építtette a Szfinx- et, amely az ő arcképét viseli.

8 Piramisok

9 Az első piramist Dsoser (Dzsószer) fáraó építtette, ez lett az úgynevezett „lépcsős piramis”, amely elég érdekes módon épült fel. Hat masztabát egymásra raktak, innen jön, hogy „lépcsős”.

10 Kheops fáraó piramisa-A Nagy Piramis

11 A Szfinx

12 A Szfinx

13 Viszlát!

14 Ennyi volt! Tetszett? Összeállította: Farkas József


Letölteni ppt "EgyiptomEgyiptom. Egyiptom Ősi, titokzatos múltunk, Egyiptom."

Hasonló előadás


Google Hirdetések