Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az ÓKORI EGYIPTOM. 1. Határozd meg az ÓKORI KELET fogalmát! A termékeny félhold területén kialakult országokat összefoglaló néven Ókori Keletnek nevezzük.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az ÓKORI EGYIPTOM. 1. Határozd meg az ÓKORI KELET fogalmát! A termékeny félhold területén kialakult országokat összefoglaló néven Ókori Keletnek nevezzük."— Előadás másolata:

1 Az ÓKORI EGYIPTOM

2 1. Határozd meg az ÓKORI KELET fogalmát! A termékeny félhold területén kialakult országokat összefoglaló néven Ókori Keletnek nevezzük.

3 2. Mutasd meg a térképen a Nílus folyót! 3. Miért nevezik Egyiptomot a „Nílus ajándékának”? 4. Sorold fel az Egyiptomi Birodalom kialakulásának lépéseit! A Nílus áradását követően termékeny iszapréteget hagyott maga után, ami termékennyé tette a földet. a) A falvak összefognak a csatornaépítés miatt. b) Kialakulnak a tartományok. c) Létrejön Alsó-, és Felső Egyiptom. d) Ménész fáraó egyesíti Alsó-, és Felső Egyiptomot. Kialakul az Egyiptomi Birodalom. NÍLUS FELSŐ-EGYIPTOM ALSÓ-EGYIPTOM EGYIPTOMI BIRODALOM

4 5. Egészítsd ki az egyiptomi állam működését bemutató rajzot! FÁRAÓ uralkodó HADSEREG védelem HADSEREG védelem ÍRNOK Adó mértékének kiszámítása FÖLDMŰVES Munka Adófizetés a fáraónak KÉZMŰVES Munka Adófizetés a fáraónak KERESKEDŐ Vásárol: élelemet a földművéstől és készterméket a kézművestól Elad: készterméket a földművesnek és élelmet a kézművesnek. Idegen ország: elad: élelem vásárol: fa, fém

5 6. Határozd meg az alábbi fogalmakat! PIRAMIS SZFINX Egy gúla alakú síremlék.Egy ember fejű, oroszlántestű lény.

6 7. Nevezd meg az egyiptomi isteneket! ANUBISZOZIRISZRÉHÓRUSZ


Letölteni ppt "Az ÓKORI EGYIPTOM. 1. Határozd meg az ÓKORI KELET fogalmát! A termékeny félhold területén kialakult országokat összefoglaló néven Ókori Keletnek nevezzük."

Hasonló előadás


Google Hirdetések