Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A pendrive. Története A pendrive kifejlesztésének elsőségét több cég is fenntartja. A Trek nevű cég kezdte először forgalmazni a 2000-es év elején, viszont.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A pendrive. Története A pendrive kifejlesztésének elsőségét több cég is fenntartja. A Trek nevű cég kezdte először forgalmazni a 2000-es év elején, viszont."— Előadás másolata:

1 A pendrive

2 Története A pendrive kifejlesztésének elsőségét több cég is fenntartja. A Trek nevű cég kezdte először forgalmazni a 2000-es év elején, viszont nem írja le pontosan ezt az eszközt, inkább egy szélesebb adattároló családdal foglalkozik Az izraeli M-Systems cég 1999. október 12-én regisztrált egy honlapot, mellyel a pendrive- megoldásuk reklámozását célozták. Termékük 2001-ben IDEA díjat nyert. Az IBM foglalkozott termékük terjesztésével, de csak 2000. december 15-től lehetett vásárolni tőlük.

3 Az USB kulcs sokkal egyszerűbbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá tette az adatok szállítását.

4 Felépítése A pendrive egy parányi nyomtatott áramkört tartalmaz, a ráerősített fémcsatlakozóval, általában egy műanyag tokba téve A tokozása a felhasználói igényektől függően változatos: van por ‑ és cseppálló kivitele, kiemelten ütésálló kivitele is.

5 Egy általános pendrive belső részei 1.USB-csatlakozó 2.USB-vezérlőmodul 3.Ellenőrző pontok 4.Flash-chip 5.Kvarc-oszcillátor 6.LED 7.Írásvédelmi kapcsoló 8.Egy második memóriachip helye

6 Önálló áramforrásuk csak akkor van, ha egyéb szolgáltatással is rendelkeznek, például adatmennyiség-kijelzés vagy MP3-zenelejátszás, diktafon funkció. A csatlakozója a személyi számítógépeken elterjedt „A típusú” USB csatlakozó

7 Pár eszköz, ahol alkalmazzuk ezt a technológiát Autórádióknál Mp3, Mp4 lejátszóknál, zsebrádióknál Diktafonoknál

8 Fájlrendszere A pendrive-ok általánosan FAT vagy FAT32 fájlrendszerrel vannak előformázva, azonban NTFS- sel vagy más fájlrendszerrel is formázhatók. A merevlemezekhez hasonlóan futtathatók rajta hibajavító, adat-helyreállító programok. A töredezettségmentesítés viszont nem lehetséges. (Mivel a flash memória „random elérésű” tárolással dolgozik, így az adatok sorrendiségének nincs jelentősége.)

9 Kapacitás, sebesség A pendrive-okból is sokféle van. Ez nem csak az alakjukra, tárolókapacitásukra, hanem sebességükre is vonatkozik. Nem mindegy, hogy a gigabájtos nagyságrendű adatot pár perc vagy fél óra alatt másoljuk-e fel. A mai világban 512Mb-tól 256Gb-ig kaphatóak pendrive- ok

10 Előnyei és hátrányai Előnyei : –Nem pusztítja el őket a környezet mágneses tere, nem karcolódik az adathordozó rétegük, szinte elpusztíthatatlanok. –Kis helyen elférnek –Nagy mennyiségű adattárolás (Akár 256GB) –Jelszóval védhető az adat Hátránya : –Kis méretük miatt, könnyen elveszíthetjük

11


Letölteni ppt "A pendrive. Története A pendrive kifejlesztésének elsőségét több cég is fenntartja. A Trek nevű cég kezdte először forgalmazni a 2000-es év elején, viszont."

Hasonló előadás


Google Hirdetések