Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fecske úti Óvoda bemutatása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fecske úti Óvoda bemutatása"— Előadás másolata:

1 Fecske úti Óvoda bemutatása

2 Köszöntés Tisztelettel köszöntjük az óvodánk iránt érdeklődőket. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minél jobban megismerjék nevelőmunkánkat, az intézményünkbe járó gyermekek életét.

3 Jelmagyarázat Első dia Jelmagyarázat Tartalomjegyzék Következő dia
Előző dia Utolsó kép Utolsó dia

4 Tartalomjegyzék: 1. Fecske úti Óvoda 2. Köszöntés 3. Jelmagyarázat
5. Céljaink 6. Személyi feltételek 7. Szakmai felkészültség 8. Szervezeti felépítés 9. Tárgyi feltételeink 10. Az óvodai élet tevékenységformái 11. Nevelésünk leghatékonyabb eszköze 12.Mozgás a tornaszobában 13.Udvarunk 14.Sajátos profilunk, a környezet megismerése 15.Erdei óvoda 16.Speciális szolgáltatásaink 17.Hagyományos ünnepeink 18.A család és az óvoda kapcsolata 19.Beiratkozott gyerekek száma 20.Külső kapcsolataink 21. Elérhetőségünk 22.Készítette

5 Céljaink Az óvodáskorú gyermekek szociális és értelmi képességeinek kibontakoztatása és fejlesztése, érzelemgazdag óvodai környezetben, sokféle tevékenység biztosításával. A nevelés egész folyamatában komplexitásra törekszünk, meghatározó szerepet szánunk a mozgásnak és környezet megismerésének.

6 Személyi feltételek Óvodapedagógus 15 fő (Főiskolát végzett)
Dajka fő (dajkaképző végzett) Élelmezésvezető fő Konyhai dolgozók 5 fő (szakácsnő, konyhalányok) Fűtő karbantartó 1 fő

7 Szakmai felkészültségünk
Minden dolgozó munkakörének megfelelő végzettséggel rendelkezik. Pedagógiai céljaink minél színvonalasabb megvalósítása érdekében továbbképzéseken folyamatosan gyarapítjuk ismereteinket. Óvodánkban kiépítettük a COMENIUS partnerközpontú minőségbiztosítási rendszert, dolgozóink elkötelezettek a minőségi munka iránt. A sajátos nevelési igényű gyermekekkel fejlesztőpedagógusunk foglalkozik. Gyógytestnevelőnk, tartásjavító - és lábtorna foglalkozásokkal segíti elő a gyerekek csontrendszerének fejlődését. Informatikai ismerettel két kolléganő rendelkezik.( ECDL Start, OKJ.)

8 Szervezeti felépítés

9 Tárgyi feltételek Az óvoda jól megközelíthető, de a forgalom és az ezzel járó szennyeződések nem érintik az intézményt. Óvodánk 175 gyermek fogadására alkalmas. A hét csoportszobához saját mosdó és öltöző tartozik. Fejlesztőszoba speciális felszerelésekkel. Négy számítógép áll a gyermekek rendelkezésére. Udvarunk 4910m2. Füves zöld területek, fák, bokros ligetek teszik természetközelibbé környezetünket. Az étkeztetés saját, jól felszerelt konyhánkról történik, ahonnan még három társóvodát is ellátunk.

10 Az óvodai élet tevékenységformái
Játék Mozgás Vizuális tevékenységek Mese-vers Környezet tevékeny megismerése Ének-zene

11 Nevelésünk leghatékonyabb eszköze
Az óvodáskorú gyermek értelmi képessége, gondolkodása, figyelme, a játékon keresztül fejlődik. Csoportszobáink felszereltsége sokféle tevékenységre ad lehetőséget.

12 Mozgás a tornaszobában
A speciális tornaszerekkel felszerelt tornaszobában hetente kötelező testnevelés foglalkozásokat tartunk. A rendszeres, örömmel végzett mozgással az egészséges életvitelt alapozzuk meg.

13 Udvarunk Változatos játékszereink, a sokféle mozgáslehetőség biztosításával elősegítik a gyermekek szervezetének fejlődését, az agyi funkciók serkentését.

14 Sajátos profilunk a környezet megismerése
Az évszakok változásai új élményeket, felfedező tevékenységeket jelentenek a gyerekek számára az óvoda udvarán és a Mátrában.

15 Erdei óvoda Természetjárás közben ismerkednek a gyerekek az erdő növény - és állatvilágával. Nyaranta az 5-6 éves gyerekeknek egy hetes erdei óvodát szervezünk.

16 Speciális szolgáltatásaink
Láb- és tartásjavító torna hetente. Vízhez szoktatást szervezünk 5-6 éves gyermekeknek a szülők igénye alapján. Heti rendszerességgel látogatjuk a Városi Multicentert. Játékos nyelvhez szoktatás (angol, német). Zeneóvoda Hittan

17 Hagyományos ünnepeink
Környezetvédelmi „Zöld Napok”: Állatok Világnapja (Jászberényi Állatkert) Víz Világnapja (kísérletek vízzel) Föld Napja (Játékos vetélkedőt rendezünk a város nagycsoportos óvodásainak) Madarak Fák Napja (kirándulás a Mátrába) Környezetvédelmi Világnap (Erdei Óvoda)) Néphagyományokkal összefüggő ünnepek: Szüret (Mulatság és vásár az óvoda udvarán) Mikulás Karácsony (előkészületek) Húsvét (előkészületek) Pünkösd (közös pünkösdi játékok az udvaron)

18 A család és az óvoda kapcsolata
Az óvoda pedagógia programjában meghatározottak alapján: Szülői értekezlet Fogadó óra Családlátogatás Nyílt-nap Közös ünnepek: Szüret Farsang Anyák Napja Gyermeknapi játékos családi sportnap Évzáró

19 Beiratkozott gyerekek

20 Külső kapcsolataink Nevelési Tanácsadó Logopédia
Kálváriaparti Általános Iskola Óvoda orvosa, védőnője Városi óvodák Mátra Művelődési Központ Városi Strandfürdő Városi Multicenter Egri Bábszínház

21 Elérhetőségünk Cím: 3200 Gyöngyös Fecske u. 28.
Tel./Fax: Az intézmény fenntartója: Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő Testülete

22 Tanügyigazgatási szak
Készítette: Garai Andrásné Tanügyigazgatási szak I. évfolyam


Letölteni ppt "Fecske úti Óvoda bemutatása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések