Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ANOREXIA "....amíg az ember eszik, iszik nem fog rajta a szomorúság" (Cervantes)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ANOREXIA "....amíg az ember eszik, iszik nem fog rajta a szomorúság" (Cervantes)"— Előadás másolata:

1 ANOREXIA "....amíg az ember eszik, iszik nem fog rajta a szomorúság" (Cervantes)

2 ÜDVÖZÖLLEK BENNETEKET!
A BEMUTATÓ TÉMÁJA AZ ANOREXIA LESZ! SZERETNÉK ERRŐL EGY KIS ISMERTETŐT NYÚJTANI NEKTEK, HOGY KICSIT JOBBAN MEGISMERJÉTEK MIRŐL IS VAN SZÓ!

3 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A KÖVETKEZŐ IKONOKHOZ!
EZZEL AZ IKONNAL VISSZA TUDSZ MENNI AZ ELŐZŐ OLDALRA! EZZEL AZ IKONNAL A KÖVETKEZŐ DIÁRA TUDSZ UGRANI! A KÖVETKEZŐ IKON A DIÁK LEGELEJÉRE UGRIK! EZ AZ IKON AZ UTOLSÓ DIÁRA FOG UGRANI!

4 TARTALOM AZ ANOREXIA, MINT BETEGSÉG BEMUTATÁSA! Mi AZ AZ ANOREXIA?
KÉPEK AZ ANOREXIÁS BETEGEKRŐL,SENKI SEM KIVÉTEL! A SZEXUÁLIS ANOREXIA KIALAKULÁSÁNAK OKA MILYENNEK LÁTJÁK MAGUKAT

5 MAGA A BETEGSÉG Mi az anorexia?
Az anorexia nervosa egyfajta táplálkozási zavar, pszichoszomatikus betegség - mondja dr. Sultó Katalin pszichiáter. Az anorexiások koplalnak, és rengeteget fogynak A statisztikák szerint a betegség a tizennyolc-harmincöt éves nők egy-négy százalékát érinti.

6 SENKI SEM KIVÉTEL Mióta a világ legcsillogóbb kifutóin hatalmas gázsikért végiglejtő nádszál csajok tűnnek sokak szemében az ideális nőnek, jócskán emelkedett a komoly étkezési zavarokkal küszködők száma. A vékonysági versengésnek, az eltúlzott soványság-tébolynak inkább vesztesei, mint nyertesei vannak. Nem csak az önértékelés miatt, de kapcsolati és egészségi szempontból is épp olyan veszélyes bedőlni ennek a gyakran természetellenes tendenciának, mely leginkább a média sugallta ideálhoz szeretne igazodni.

7 TERJED A NŐK KÖRÉBEN A SZEXUÁLIS ANOREXIA
Két kutató, Patrick Carnes és Joseph Moriarity könyvet jelentetett meg, amelyben részletesen foglalkozik a jelenséggel. Véleményük szerint a szexuális önmegtartóztatás is kapcsolatban van az étkezési viselkedéssel. A nők egy része nem enged meg magának olyan fizikai örömöket, mint az evés vagy a szex. (Pszichológiai szempontból nincs különbség a kettő között.) Visszautasítja azt, ami felett nem tud kontrollt tartani, s a kontrollt pedig leginkább ez a két szükséglet veszélyezteti.

8 A SZEXUÁLIS ANOREXIA KIALAKULÁSÁNAK LEHETSÉGES OKA
Ezek a nők főleg olyan családban nevelődtek, ahol volt egy minden szeretetet megadó szuperanya és egy figyelmetlen apa. A lányból idővel ez kétféle magatartást vált ki: megtanulja, hogy semmit ne akarjon egy férfitől, aki semmit nem hajlandó adni vagy épp ellenkezőleg, mindent akar attól a férfitól, aki túlságosan meghatározó és birtokolhatatlan. Így aztán hánykolódik a teljes lemondás és az erős vágy között. Szexuális élete vagy teljesen ellenőrzött vagy kínszenvedés a számára

9 MILYENNEK KÉPZELIK MAGUKAT?
A súlyfóbia az elhízástól való félelmet jelenti súlyos soványság esetén is. Az anorexiás testképzavart az jellemzi, hogy a betegek kövérnek tartják magukat sová-nyan is, nem tudják reálisan észlelni testüket. Mások alakját azonban jól meg tudják ítélni, a testképzavar csak a saját testre vonatkozik..

10 VÉGE Készítette: Sallai Viktória II. évfolyam Szociálpedagógus szak
2003. május 14.


Letölteni ppt "ANOREXIA "....amíg az ember eszik, iszik nem fog rajta a szomorúság" (Cervantes)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések