Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Csaták, hadvezérek, katonák Ókori Perzsia. A perzsa hadsereg A katonai elit, a halhatatlanok Perzsa katonák íjjal, nyilakkal, hajítódárdával és bőrpajzzsal.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Csaták, hadvezérek, katonák Ókori Perzsia. A perzsa hadsereg A katonai elit, a halhatatlanok Perzsa katonák íjjal, nyilakkal, hajítódárdával és bőrpajzzsal."— Előadás másolata:

1 Csaták, hadvezérek, katonák Ókori Perzsia

2 A perzsa hadsereg A katonai elit, a halhatatlanok Perzsa katonák íjjal, nyilakkal, hajítódárdával és bőrpajzzsal. Az uralkodót védelmező perzsa és méd gyalogosok.

3 A görög-perzsa háborúk

4

5 A háborúk első szakasza A háborúk első szakasza. Dareiosz hódításai, az athoszi szerencsétlenség és a marathóni csata.

6 A marathóni csata

7 Egymással megütköző perzsa gyalogosok, és görög hopliták. És a marathóni síkság napjainkban.

8 A háborúk második szakasza A görög-perzsa háborúk második szakasza. Csata a Thermopülai- szorosban, Szalamisznál, Plataia-nál és a végső ütközet a Mükalé hegyfoknál.

9 A thermopülai csata Küzdelem a szoros torkolatában. A csata első napja. Harc a szorosban.

10 A szalamiszi csata A flották elhelyezkedése, a csata mozzanatai. A szalamiszi csata. Elöl egy gyors, görög trierész, a háttérben egy süllyedő perzsa hajó.

11 A plataiai ütközet A plataiai csatában az athéni és spártai hoplita sereg szétzúzta a könnyűfegyverzetű perzsa seregrészeket és az ellenséges, tapasztalatlanabb görög falanxokat.

12 II. Kürosz A paszargadai-i Kürosz-szobor másolata Sydney-ben. Nagy Kürosz arcképe

13 I. Dareiosz I. Dareiosz fejét ábrázoló szobor. Dareiosz, perzsa király, Perszepolisz megalapítója. A király az ún. Dareiosz- vázán (perzsa-váza)

14 I. Xerxész Xerxész-t ábrázoló pénzérme és a király ülő alakja egy domborművön.


Letölteni ppt "Csaták, hadvezérek, katonák Ókori Perzsia. A perzsa hadsereg A katonai elit, a halhatatlanok Perzsa katonák íjjal, nyilakkal, hajítódárdával és bőrpajzzsal."

Hasonló előadás


Google Hirdetések