Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA KEOP- 7.1.2.0-2008-0247.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA KEOP- 7.1.2.0-2008-0247."— Előadás másolata:

1 BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA KEOP- 7.1.2.0-2008-0247

2 A beruházás oka, célja Jelenleg a településen nincs közműves szennyvízkezelési rendszer, a keletkező szennyvizet döntő részben a környezetvédelmi szempontoknak többségükben nem megfelelő kialakítású szennyvíztárolókban gyűjtik. A szippantott települési folyékony hulladék nagy részének kezelése nem megoldott, így elhelyezése, tisztítása egyre sürgetőbb feladat, mind környezetvédelmi, mind pedig egészségvédelmi szempontból. A beruházás közvetlen célja, hogy a szennyvíztisztító telep és a szennyvízelvezető hálózat kiépítése révén csökkentse a környezeti terhelést, a jobb higiénés helyzet kialakításával pedig javuljon a lakosság életminősége. A fejlesztéssel a településen élők életkörülményei javulnak, a fejlesztés erősíti a település népességmegtartó képességét, vonzóbbá válik a lehetséges betelepülők számára, hozzájárul a régió fejlődési potenciáljához és erősíti a lakosság környezettudatosságát.

3 A beruházás költsége, ütemezése A Támogatási Szerződés aláírásra került 2009. június 4- én. A beruházás tervezett teljes költsége nettó 1.223.516.783 Ft. Előkészítő munkák nettó költsége 42.840.000Ft,- A támogatás mértéke a projekt előkészítő munkák elszámolható költségének 85 %-a. A Projekt előkészítési munkák tervezett befejezési határideje 2010. október hó. A Projekt megvalósításra vonatkozó pályázat benyújtásának tervezett időpontja: 2010. július hó.

4 Közreműködő szervezetek Projektmenedzsment: Forrás Unió Kft. Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány – Költséghaszon elemzés: Cashfund Zrt. Közbeszerzés: Tiszaszolg Kft. Könyvvizsgálat: Bálint ás Társa Könyvvizsgáló Bt. Terület előkészítés tanulmányok: Közüzemi Szolgáltató Kft. PR feladatok: Közüzemi Szolgáltató Kft.

5 Szakmai feladatok Közbeszerezési eljárások lefolytatása Projektmenedzsment szervezet felállítása RMT / CBA elkészítése II. fordulós pályázati dokumentáció elkészítése Engedélyek beszerzése Terület előkészítés Horizontális feladatok: esélyegyenlőség, fenntarthatóság PR / Kommunikációs feladatok

6 Beruházás f inanszírozása 85% támogatás + 15% önerő/önrész! Önrész biztosításának módjai: lakástakarék-pénztár vagy egyösszegű befizetés Havonta befizetett összegNincs állami támogatás! (2.000 Ft)Nincs kamat! + Állami támogatás: 30% + Kamat

7 Beruházás f ontossága A beruházás megvalósítása kormányrendelet által előírt kötelesség (Nemzeti Települési Szennyvíz-elvezetési és –tisztítási Megvalósítási Programról szóló 25/2002 (II.27.) Kormányrendelet) Most van lehetőség Európai Uniós támogatáshoz jutni (85%) A szennyvízcsatorna hálózat kiépítése fontos környezetvédelmi problémát old meg Kiépítésével a szennyvíz kezelése olcsóbbá és kényelmesebbé válik A beruházás megvalósítása gyermekeink, unokáink számára is kiemelt fontosságú A szolgáltatás által javul az életminőség, növekszik az ingatlanok értéke A beruházás elősegíti a gazdasági versenyképesség fejlesztését (vállalkozások betelepülése munkahelyek létesülése) Aki kimarad, lemarad!

8 II. Forduló - megvalósítás A Projekt megvalósításra vonatkozó pályázat benyújtásának tervezett időpontja: 2010. július Feladatok: közbeszerzés lebonyolítása a kivitelező kiválasztására, kivitelezés, PR, stb. A projekt megvalósítás befejezésének tervezett időpontja: 2012.május

9 Kapcsolat Baks Község Önkormányzat Baks, Fő utca 92. Tel.: 06-62-269-233 E-mail: info@baks.hu

10 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA KEOP- 7.1.2.0-2008-0247."

Hasonló előadás


Google Hirdetések