Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Internet marketing [ ] Logfile elemzés Készítették: Fejős András Juhász András.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Internet marketing [ ] Logfile elemzés Készítették: Fejős András Juhász András."— Előadás másolata:

1 Internet marketing [ ] Logfile elemzés Készítették: Fejős András Juhász András

2 „Amire biztosan számíthatunk, az a halál, az adó, a vírusok és a férgek.” Logfile elemzés [ ] Paul de Laat, Network Intelligence Közép- és Észak- Európáért felelős igazgatója

3 Logfile elemzés [ ] Éppen ezért fontos a hálózati események: folyamatos nyomon követése, naplózása, az információk elemzése, értékelése.

4 Logfile elemzés [ ] A website automatikusan gyűjt információkat egyes oldalainak látogatottságáról (a látogatások számáról és gyakoriságáról), továbbá automatikusan regisztrálhatja a látogatók IP címét, böngészőjének típusát, valamint a használt operációs rendszer típusát, egyéb felhasználói interakciókat. Logfile fogalma:

5 Logfile elemzés [ ] Hatalmas mennyiségű információ, manuálisan nem lehet feldolgozni, logfájl-elemző szoftverek, az elemzést általában nem az adott vállalat végzi el, hanem az erre specializálódott cégek. Információk feldolgozás I.

6 Logfile elemzés [ ] Az adatokat: trendelemzésekhez, oldalstatisztikák készítéséhez, a szolgáltatások adminisztrálásához, a látogatók "mozgásának" elemzéséhez használjuk fel, Információk feldolgozás II.

7 Logfile elemzés [ ] Példa egy logfile-ra:

8 Logfile elemzés [ ] Példa egy másik logfile-ra: ppp-52-123.30-151.libero.it - - [19/Mar/2003:18:40:33 +0100] "GET /subpage.htm HTTP/1.1" 200 2054 "http://www.google.com/search?hl=en&ie=UTF- 8&oe=UTF-8&q="almatorta" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)"

9 Logfile elemzés [ ] Felhasználók cselekedetei alapján I. Mérhető: Az adott weboldalt hányan látogatják Milyen egy online reklám átkattintási aránya Milyen útvonalon böngészik a honlapok között és azokon belül Technikai paraméterek (operációs rendszer típusa, a képernyő felbontása, a látogatás ideje, hossza, helye stb.)

10 Logfile elemzés [ ] Felhasználók cselekedetei alapján II. Nem vagy csak nehezen mérhető: A látogatók demográfiai jellemzői A látogatók életstílus jellemzői A látogatók érdeklődési köre A látogatók egy adott termékkel, szolgáltatással kapcsolatos véleménye, ismerete Márkaismertség

11 Logfile elemzés [ ] Felhasználók cselekedetei alapján III. Problémák: Ideiglenes tárazás Közös használatban lévő számítógépek

12 Logfile elemzés [ ] Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Internet marketing [ ] Logfile elemzés Készítették: Fejős András Juhász András."

Hasonló előadás


Google Hirdetések